2004/18 Sayılı Genelgeye Göre Akademik Personelin Naklen Ataması

Akademik personelin naklen atanmasına ilişkin işlemler bugün yeniden düzenlenmiştir. Buna göre Profesör ve Doçentler dışındaki akademik personelin üniversite veya başka bir kamu kurumu içindeki bir kadroya atanmasında Başbakanlıktan izin alınacaktır. Ancak bu personelden, 2547 sayılı Kanunun "Öğretim Elemanları" başlığı altında sayılan diğer kadrolara kurum içinden veya diğer üniversitelere nakil yoluyla atanmaları için izin alınmasına gerek bulunmamaktadır.

Haber Giriş : 09 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Buna göre örnek verecek olursak;

1- Profesör ve Doçentler başka bir kamu kurumundaki bir kadroya atanırken (örneğin mühendis kadrosuna) sadece muvafakat alınması yeterli olacaktır. Başbakanlıktan izin alınmayacaktır.

2- Profesör ve Doçentler dışındaki akademik personelin üniversite veya başka bir kamu kurumu içindeki öğrenim durumuna ve görevde yükselme yönetmeliği (Bu konuda bilgi için Akademik Personel kategorisine bakınız) hükümlerine uygun bir kadroya atanmasında Başbakanlıktan izin alınacaktır. Örneğin araştırma görevlisi Bayındılrık ve İskan Bakanlığındaki bir mühendis kadrosuna atanırken Başbakanlıktan izin alınacaktır.

3- Bir Yardımcı Doçent kendi üniversitesi veya başka bir üniversitedeki Yardımcı Doçent, Doçent veya Profesör kadrosuna atanırken izin alınmayacaktır. Bu husus tüm akademik personel için geçelidir.


Akademik Personelin naklen atanmasına ilişkin 2004/15 sayılı genelgenin ilgili hükmü şu şekildedir:

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa tabi profesör ve doçentler dışındaki öğretim elemanlarının, kurum içi başka bir kadroya veya başka bir kamu kurum ve kuruluşuna naklen atanma işlemleri için Başbakanlıktan izin alınacaktır. Ancak; söz konusu personelin, aynı Kanunun "Öğretim Elemanları" başlığı altında sayılan diğer kadrolara kurum içinde veya diğer üniversitelere nakil yoluyla atanmaları için izin alınmasına gerek bulunmamaktadır.

 

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber