Uludağ ve Zonguldak Karaelmas Üniversiteleri, sevksiz, SSK'lılara hizmet verecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2007 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ, SEVKSİZ SAĞLIK HİZMETİNE BAŞLADI

- SSK İLE ZKÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİYLE PROTOKOL İMZALADI

(FOTOĞRAFLI)

SERHAT DEMİR

ZONGULDAK (İHA) - SSK Zonguldak Sağlık İşleri Müdürü Ahmet Bayram, kurumun Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) ile protokol imzaladığını söyledi. Bayram, ZKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde, hastaların imzalanan protokol gereği sevk almadan her türlü teşhis, tedavi ve tetkik yaptırabileceğini ifade etti.

SSK Sağlık İşleri Müdürü Ahmet Bayram yaptığı açıklamada, imzalanan protokol gereği tüm Emekli Sandığı'na üye, SSK'lı ya da Bağ-kur'lu hastaların ZKÜ Tıp Fakültesi'nde tedavi olarak, tetkiklerini yaptırabileceğini kaydetti.

Yeşil kartlıların da anlaşmalı özel ve üniversite hastanelerinin sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi için gerekli çalışmaların sürdüğü müjdesini veren Ahmet Bayram, "Tarım işçileri, SSK'lılar, Emekli Sandığı üyesi ve Bağ-kur'lu hastalar, gerekli teşhis, tedavi ve tetkik için Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Hastanesi'ne sevksiz olarak doğrudan müracaat edebilecekler. Üniversite ve Müdürlüğümüz arasında imzalanan protokol gereği bu hastalarımız, üniversite hastanelerine de gidebiliyor. Yeşil kartlı hastalar için de çalışmalar sürüyor. Yeşil kart sahibi hastalar da bir kaç ay içinde anlaşmalı üniversite ve özel hastanelerden yararlanabilecekler" dedi.


ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ, SEVKSİZ HİZMETE BAŞLADI

- ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ İLE SSK SAĞLIK İŞLERİ İL MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA İMZALANAN PROTOKOLLE, SSK VE BAĞ-KUR'LU VATANDAŞLAR, RANDEVU ALARAK ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE MUAYENE VE TEDAVİ OLABİLECEK

- ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ MUSTAFA YURTKURAN:

- "PARALAR ÖDENMEZSE ÜNİVERSİTE İFLAS EDER"

- "SAĞLIK SEKTÖRÜNDE VATANDAŞLARA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ALTERNATİFİNİ DE SUNMAK ZORUNDAYIZ"

(FOTOĞRAFLI)

ORHAN AKIN

BURSA (İHA) - Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, SSK ve Bağkur'lu hastaların sevksiz olarak Tıp Fakültesi Hastanesi'nden yararlanmasının, özel hastanelerin lehine olan pozitif ayrımcılığı ortadan kaldıracağını belirterek, "Ancak sosyal güvenlik kurumlarının ödemelerinde en ufak bir aksama olursa iflas ederiz" dedi.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi görmek isteyen vatandaşların sevk şartı, imzalanan protokol ile ortadan kaldırıldı. Uludağ Üniversitesi Rektörü Mustafa Yurtkuran ve Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık İşleri İl Müdürü Dr. Mustafa Koçak tarafından imzalan protokolle, SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'lu vatandaşlar Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde randevu alarak tedavi görebilecekler.

Devlet hastanelerinden uygulanan randevu sisteminin Uludağ Üniversitesi'nde uygulanacağını söyleyen Rektör Yurtkuran, "Sağlık hizmetinde tıp fakültesi alternatifini de sunmak zorundaydık. Bunu da bugün gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Artık Uludağ Üniversitesi'nde tedavi görmek isteyen vatandaşların 30 yerden imza alarak sevk zincirini takip etmelerine gerek kalmadı" dedi.

Bugüne kadar sosyal güvenlik kurumu ile son derece uyum içersinde çalıştıklarını hatırlatan Yurtkuran, "Birçok sosyal güvenlik kurumu bir çatı altında toplandı. Bu çatının altında bizim de yer almamız sevindirici. Ancak sosyal güvenlik kurumunun ödemelerinde en ufak bir aksama olursa biz iflas ederiz. Bu protokol bizi böyle bir ciddi riskin altına almaktadır. Biz bunun bilincindeyiz ama doğal olarak üniversitenin görevlerinden biri de kamu hizmeti vermektir. Sadece araştırma ve insan yetiştirme değildir.

Bursa'ya bu hizmeti vermek istiyoruz. Ayrıca daha önce olan, bizce çok büyük bir yanlış vardı. Özel teşebbüs lehine pozitif bir ayrımcılık vardı. Hastalar sevksiz olarak özel hastanelere gidebiliyor, üniversite hastanelerine ancak sevk alabilirse gelebiliyordu. Bu protokolle bu ayrımcılık kalktı. Bursa halkı adına mutluluk duymaktayız. Ümit ediyorum ki, faturaların zamanında incelenip ödenmesi sağlanacaktır. İnşallah, Türkiye ciddi bir ekonomik krize girmez ve biz de iflas etmeden ayaklarımızın üstünde

hizmet sunmaya devam edebiliriz" diye konuştu.

Marmara Bölgesi'nde 9 ilin yararlanabileceği protokol ile hastaların sevksiz muayene olabileceğini, acil servisin ise devlet hastanesi gibi çalışacağını söyleyen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekim Doç. Dr. Kayıhan Pala, "Hastaneden yararlanmak isteyen vatandaşların sadece randevu alması gerekiyor. Bursa'nın gözü aydın olsun" ifadelerini kullandı.

SGK Bursa İl Müdürü Mustafa Koçak ise imzalanan protokol ile Bursa nüfusunun yüzde 90'ının üniversitenin imkan ve bilgi birikiminden doğrudan yararlanma hakkını kazandığını belirterek, "Yalnız üniversiteden randevu almak zorundalar. Bize düşen faturaları zamanında inceleyip ödeme gününde ödenebilir hale getirmektir. Bugüne kadar herhangi bir sıkıntımız olmadı. Bundan sonra da sıkıntı olmaması için elimizden geleni yaparız" diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde istediği bölümden randevu almak isteyen vatandaşlar 08.30- 12.00 ile 13.00 16.30 saatleri arasında 0224 295 00 00 numaralı telefonu arayabilecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber