Vekiller öncelikle Meclis'te kurulacak Acil Bakım Ünitesi'nde tedavi görecek

Haber Giriş : 21 Ekim 2004 21:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık için 44, telefon için 12 trilyon lira ödeme yapan TBMM'de, harcamaların 2005'te yüzde 30 kısılması hedefleniyor. Vekiller öncelikle Meclis'te kurulacak Acil Bakım Ünitesi'nde tedavi görecek

TBMM'NİN yeni İdare Amiri AKP Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, bazı faturaların çok yüksek olmasından yakınırken hazırladığı tasarruf dosyasını, Meclis Başkanı Bülent Arınç'a sunmaya hazırlanıyor.

Meclis'in bir yıllık sağlık faturasının 44 trilyon lirayı bulduğunu belirten Berdibek, bu rakamın çok yüksek olduğunu söyledi. Getirilecek denetim mekanizmaları ile sağlık giderlerinde yüzde 30'luk bir azalma sağlanacağını ifade eden Berdibek, TBMM'de ?Acil Bakım Ünitesi' kurulmasının şart olduğunu vurguladı. Acil Bakım Ünitesi'nde, kardiyolog, dahiliye uzmanı, nörolog, göz uzmanının çalıştırılabileceğini kaydeden Berdibek, bu şekilde dışarıda yaptırılacak tedavi uygulamalarının azalacağını ve faturaların daha ciddi takip edileceğini söyledi.

Telefonla konuşmuyor

TBMM'nin bir yıllık telefon faturasının da 12 trilyon lira olduğunu kaydeden Berdibek, ?Bu rakam da çok yüksek. Bu konuda daha dikkatli olmak gerekir? dedi. Bugüne kadar Meclis'in telefonunu hiç kullanmadığını, bütün görüşmelerini kendi cep telefonu ile yaptığını vurgulayan Berdibek, ?Cep telefonumu hiç değiştirmedim. Turkcell'in sabit müşterisiyim. Şehir içi de olsa TBMM'nin telefonunu kullanmıyorum. Görüşmelerimi kendi cep telefonumla yapıyorum. Turkcell'in en iyi müşterileri arasında yer alıyorum? dedi.

Meclis'te milletvekillerinin telefon faturaları aylık bir milyar lira ile sınırlandırılıyor. Limit üstü yapılan konuşma ücretleri de milletvekillerinin ödeneklerinden kesiliyor.

Ulaşım konusunda da yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydeden Berdibek, 1-2 günlük karayolu ile yapılan uzun gezilerde, Meclis plakalarının kullanılmamasını istedi. Berdibek, bir günlük ve bin 500 kilometre gibi uzun yolculuklar için resmi plaka tahsis edilmesinin yanlış olduğunu belirterek, bu konuda milletvekilleri ile görüşeceğini söyledi.

Meclis lokantasında da bundan sonra daha sağlıklı yemeklerin yeneceğinin altını çizen Berdibek, mönüdeki yemek çeşidinin de artırılacağını vurguladı. Berdibek, milletvekilleri arasında yapılacak anket ile tasarruf konusunda da görüş alınabileceğini kaydetti.

2005 Mali Yılı Bütçe Kanunu'nda TBMM'ye 283 milyon 275 bin YTL ödenek ayrıldı. Personel giderleri için 153 milyon 973 bin YTL, sosyal güvenlik için 11 milyon 404 bin YTL, mal ve hizmet alımları için 52 milyon 589 bin YTL, cari transferlere 44 milyon 627 bin YTL, sermaye giderleri için 20 milyon 682 bin YTL verildi.

Memura yapılacak zamma göre de, milletvekilleri yeni yıldan itibaren 6 bin 548 YTL maaş alacak.

Üst düzey saygınlık

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Meclis ve milletvekillerinin saygınlığını en üst noktaya çıkarma yönündeki çabalarının süreceğini söyledi. Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı Hasan Korkmazcan ile yönetim, denetim ve danışma kurulu üyelerini kabul eden Arınç, Parlamento'da görev yapmış ve yapan milletvekillerinin Türkiye'nin sorunları üzerine görüşlerini, düşüncelerini ifade etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TPB'nin bütün organlarıyla kendisini ziyaret etmesinin bu düşünce ve umudunu artırdığını belirten Arınç, ?Mayıs ayında yapılan kongre ile TPB, yeni ve dinamik bir yönetime kavuşmuştur. Bundan sonraki dönemde işbirliğimizi en üst noktaya çıkaracağız? dedi.

Tercüman (H.O.)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber