KESK'e bağlı DİVES sendikası başkanı memuriyetten atıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Kasım 2008 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK'e bağlı Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) Genel Başkanı Lokman Özdemir, ?Siyasetle İlgilendiği? gerekçesiyle 10 Kasım 2008 tarihinde memuriyetten çıkarılmıştır. Hakkari İli Merkez Belediye Camii İmam-Hatibi olarak görev yapan DİVES Genel Başkanı Lokman Özdemir, Doğu'nun Sesi Gazetesi ve www.yuksekovaguncel.com isimli internet sitelerinde yayınlanan basın açıklaması nedeniyle memuriyetten atıldığı belirtilmektedir.

KESK'in sitesinde yer alan açıklamaya göre memuriyetten atılmaya neden olan açıklama şu şekildedir:

?Bilindiği gibi AKP de bu ülkede siyasete başladığı günden beri kendisini dinin temsilcisi olarak lanse etmeye çalışmaktadır. Önce halkı aç bırakacaksın sonra da dini duygularını istismar edip, önüne bir parça şeyi atıp sorunu çözdüm diyeceksin. AKP şunu iyi bilmelidir, biz bundan önce olduğumuz gibi bugün de müslümanız, yarın da Müslüman kalacağız? Bu yaptıklarınız Kürt Sorunu'nun demokratik ve barışçıl çözümüne hizmet etmeyecektir. Çözümsüzlüğü daha da derinleştirecektir. AKP'nin gün geçtikçe ABD'nin temsilcisi olduğu ortaya çıkmıştır? Bölgemizde oluşturduğunuz yapay dernekler altında fakirlere yaptığınız yardımları siyaseten yaptığınız anlaşılmaktadır. Bu halk daha önce de geri bırakılmış, itilmiş, ötekileştirilmiş ve yoksullaştırılmıştır. Peki, soruyoruz, bugüne kadar nerelerdeydiniz? Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum.?

Daha önce, Zekai Tahir Burak Doğum Hastanesi'ndeki bebek ölümlerini açığa çıkarttığı için SES'in Genel Başkanı da memuriyetten atılmıştı.

KESK yaptığı açıklamada "Sendikalarımızın genel başkanları 4688 sayılı yasa uyarınca profesyonel olarak sendikacılık yapmaktadır ve açıklamalarını da memur kimlikleriyle değil sendikacı kimlikleriyle yapmaktadırlar. Bu durumun göz ardı edilerek ceza verilmesi, hukuk ilkeleriyle de bağdaşmamaktadır. Kamu emekçilerinin sendikal haklardan faydalanmasının sınırlandırılamayacağına ilişkin AİHM kararı da bulunmaktadır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber