Ankara Fen Lisesi'nin hali vekili ağlattı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üstün yetenekli çocukları araştırmak için kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, ziyaret ettiği Ankara Fen Lisesi'nde hayal kırıklığı yaşadı.

Komisyon Başkanı İncekara, dünkü toplantıda milletvekillerinden ziyarete ilişkin görüşlerini paylaşmasını istedi. Ardından söze kendisi başladı:

Zekâları geriletiliyor

Ak Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara: Bizi çok üzen bir araştırma oldu. Arka tarafa geçtim ağladım. Kimya laboratuvarı 1960'lardan kalmış. Fizik laboratuvarında elektrik kaçağı var. İlk 500 çocuğu sanki oraya koymuşlar, altlarına da bir ateş yakmışlar, ?yok edelim, hepsini imha edelim' demişler. Burada gördüğümüz cezaevi kireci gibi boyanmış duvarları, cezaevinde görmeyeceksiniz. O çocuklar dava açabilirler. Hayatlarına tecavüz var o çocukların. Yok edilen hayatları, geriletilen zekâları var. Bu laboratuvar için Teknoloji Bakanını aradım. Neredesiniz siz diye.

Ak Parti İstanbul Mustafa Ataş: Büyük hayalle gitmiştim ama o hayallerim yıkıldı. Anadolu'daki sıradan bir okuldan bile kötü. Müzik odasının tavanı çökmüş. Tamamen bir beceriksizlik var. Milli eğitim müdürü, kaymakam, vali, bakan hepsi zincirleme sorumludur.

Ak Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu: Herhalde Türkiye'nin Atatürk köşesi olmayan tek lisesi.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter: Mezunlarını bile gizli tutuyorlar. Birikmiş bir tahribat var okulda.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber