Savcı Sarıkaya'nın 'mail atmayı bilmiyorum' açıklaması inandırıcı bulunmadı

Haber Giriş : 07 Haziran 2006 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meslekten ihraç edilen savcı Ferhat Sarıkaya'nın, 'Basına ben bilgi vermedim E-mail atmayı bile bilmiyorum' savunması komik bulundu.

Çünkü 6 yıl önce tüm savcılara laptop dağıtılmış, ayrıca internet kursu bile verilmişti

VAN Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın, Şemdinli olaylarına ilişkin hazırladığı iddianamenin basına yansımasının ardından 'E-mail atmayı bilmiyorum' sözleri, akıllara Ulusal Yargı Ağı Projesi'ni (UYAP) getirdi. 2000 yılında başlanan proje kapsamında tüm hakim ve savcılara dizüstü bilgisayarlar dağıtılarak, windows'dan İnternet kullanımına kadar tüm ayrıntıların yer aldığı eğitim kurslar verildi. Ancak Sarıkaya'nın, savunmasında e-mail bile atmayı bilmediğini söylemesi dikkat çekti.

Savcılar laptopla çalışıyor

'Şemdinli iddianamesi'nde isminin yer aldığını, şeref ve haysiyetinin küçük düşürüldüğünü savunan Harp Akademileri Kurmay Komutanlığı'nda görev yapan Tümgeneral Karababa, Sarıkaya hakkında 25 milyar lira tazminat istemiyle İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açmıştı. Sarıkaya, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki davaya, savunmasını yolladı. Mesleğinden ihraç edilen Sarıkaya'ya ilk kez suskunluğunu bozduran ifadesinde, kendisini 'İddianameyi basına ben yansıtmadım, e-mail atmayı bile bilmem' sözleriyle savundu.

Bilmek şart koşuldu

Adalet Bakanlığı, yargı sisteminin tamamen bilgisayar ortamına geçmesi ve tüm yargı mensupları ile adliyelerin bir biriyle rahat bağlantı kurabilmesi için 2000 yılında Ulusal Yargı Ağı Projesi için çalışmalarına start verdi. UYAP'ın ilk ayağı ise yargı mensuplarının çalışmalarını bilgisayar ortamında yapmalarını sağlamaktı. Bu çerçevede, 2000-2003 yılları arasında tüm adliyelere, hakim ve savcılara bilgisayarlar dağıtıldı. Ayrıca 2003 yılında hakim ve savcılara yaklaşık 7 bin civarında laptop (dizüstü bilgisayar) verildi. Aynı sene içinde laptopları kullanmayı bilmeyen yargı mensupları 'bilgisayar kullanımı' kurslarında eğitimden geçirildiler. Toplam 60 saatten oluşan kurslarda, bilgisayar işletimi, windows, excel ve mail atma-alma ve internet kullanımı ayrıntılı olarak anlatıldı. Bilgisayar kullanmayı bilen ve kursa gitmek istemeyen hakimler ve savcılar ise daha önceden aldıkları eğitimi belgelerle kanıtladılar.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber