Lojman zammı yargıda

Haber Giriş : 15 Nisan 2003 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memurlar, kamu konutları kiralarında yüzde 200, diğer masraflarda da yüzde 50 oranında artış yapan Maliye Bakanlığı tebliğinin iptali ve dava sonuçlanıncaya kadar yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay'a başvurdu.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Başkanı Neşet Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, kamu konutlarının kiralarında yüzde 200, diğer masraflarda da yüzde 50 artış getiren Maliye Bakanlığı tebliğinin iptali ve dava sonuçlanıncaya kadar idarenin savunması alınmaksızın yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay'a başvurduklarını bildirdi.

Demirtaş, 2002 yılında kamu çalışanlarına ocak ayında yüzde 10, mayıs ayında yüzde 2.5, temmuz ayında da yüzde 5 olmak üzere kümülatif olarak yüzde 18.3 oranında zam yapıldığını belirterek, ekim ayından itibaren geçerli olan brüt 100 milyon liralık zamla en düşük memur maaşının yüzde 38 oranında arttığını kaydetti.

Demirtaş, bu artışa karşın memurların oturdukları lojman kiralarının yüzde 200 oranında artırılmasının "herhangi bir mantıkla açıklanamayacağını" söyledi. Demirtaş, bu uygulamanın kamu yararına bir davranış olmadığını savunarak, "Memurun durumunda kötüleşmeye sebep olacağından, Sosyal Devlet ilkesiyle de bağdaşmaz" dedi.

Demirtaş, "Lojmanda oturmayan kamu görevlilerine yapılan 200 bin liralık kira yardımının da düşünüldüğünde davalı idarenin bir devlet hükmü şahsiyetine uygun davranmadığı, özel hukuk ilişkilerinin geçerli olduğu ticari yaklaşımı dikkat çekmektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber