KYK yurtları 'Kudüs'e ışıkla destek verdi

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan öğrenciler, İsrail'in katliamına maruz kalan Kudüslüler'in yanlarında olduklarını göstermek amacıyla binalarındaki ışıklarla Kudüs yazdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2018 21:44, Son Güncelleme : 17 Mayıs 2018 22:17
KYK yurtları 'Kudüs'e ışıkla destek verdi

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrenciler, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını ışıkları açıp kapatarak protesto etti.

Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğüne bağlı Safvan Bin Muattal ve Veysel Karani Erkek Yurtlarının binalarının görünün yüzüne oda ışıkları ile 'KUDÜS' yazıldı. Oda ışıklarının açılıp kapatılarak İsrail'in Kudüs katliamına dikkat çekti.

Saat 21:00'da tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Adıyaman'da da iki yurt binasında gerçekleştirilen protesto ile farkındalık oluşturmak istediklerini kaydeden KYK İl Müdürü Sami Köroğlu, "İsrail'in Kudüs'te yaptığı katliama dikkat çekerek, farkındalık oluşturmak için bu etkinliği gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin sorumluluk bilincinin gelişmesi ve toplumsal konularda duyarlılık sahibi olmalarını istiyoruz. Zaten öğrencilerimiz toplumsal konularda her zaman duyarlılık gösterdi. Kudüs konusunda da her zamankinden daha fazla duyarlılık örneği sergiledi" diye konuştu.

Protesto gösterileri yaklaşık yarım saat sürdü.

ERZİNCAN - Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı Erzincan Terzibaba Kız Yurdu'nda kalan öğrenciler, yurt binalarını "Kudüs" yazısıyla ışıklandırdı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Erzincan Terzibaba Kız Yurdu'nda barınan öğrenciler, 14 Mayıs'ta Kudüs'te yaşanan katliama sessiz kalmadı.

Yüzlerce gence ev sahipliği yapan KYK, İsrail zulmüne karşı sesini yükselmek amacıyla tüm Türkiye ve KKTC'de olduğu gibi Erzincan'daki yurt binalarının ışıklarıyla Kudüs yazdı.

14 Mart'ta ülke geneli ve KKTC'deki tüm yurt binalarının ışıklarıyla aynı anda AFRİN yazarak Zeytindalı Harekatına ve Mehmetçiğe destek veren KYK öğrencileri, bugünde aynı anda gerçekleştirdiği eylemle Kudüs'ün ebediyen İslam'a ait olduğunu haykırdı.

Gerçekleştirilen etkinliğe yönelik açıklamada bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek, "Kudüs'ün direnişe destek olmak için ışıklı gösterimizin yanı sıra tüm yurtlarımızda öğrencilerimizle birlikte hatim ve mevlid-i şerifler okutuluyor. Dualarla Filistin halkının yanında olduğumuz haykırılıyor" diye konuştu.

Yurt binalarını "Kudüs" yazısıyla ışıklandıran öğrenciler dışarı çıkarak, binalarına yazmış oldukları "Kudüs" yazısını fotoğrafladılar.

ARDAHAN - Ardahan'da Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrenciler, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını yurt önünde cep telefonu ışıklarını yakarak protesto ettiler.

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) kampüsünde bulunan Niyazi Mısri Kız Öğrenci Yurdu önünde toplanan kız öğrenciler, cep telefonlarının ışıkları ile "Kudüs" yazısını oluşturdu.

Yurt Müdürü Işıl Güllüdağ, yaptığı açıklamada, ''Bu akşam Ardahan Niyazi Mısri kız öğrencileri, personeli, güvenlik görevlisi ile beraber Kudüs'e yapılan o çirkin saldırıyı kınıyoruz. Bütün Kudüs'teki Müslüman kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun. Türk milleti olarak onların yanındayız. Kalbimizle, dualarımızla onları gönülden anıyoruz, seviyoruz ve destekliyoruz.'' şeklinde konuştu.

Öğrenciler okudukları İstiklal Marşı'ndan ardından yurtlarına çekildi.

BARTIN - Bartın'da Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bağlı yurtta kalan öğrenciler, yurt bahçesinde ellerindeki telefonların ışıklarıyla "Kudüs" yazdı.

Bartın KYK Çeşm-i Cihan Yurdu'nda kalan öğrenciler, Kudüs'e destek amaçlı yurt bahçesinde iftardan sonra bir araya geldi. Müslümanlara destek amacıyla ellerindeki flaşlar ile "Kudüs" koreografisi oluşturan öğrenciler, yine hilal şeklini de oluşturarak Türk bayrağı açtı, İstiklal Marşı'nı okudu. Filistin halkına destek verdiklerini anlatan öğrencilerden İsmetullah Sevgili, "Her geçen gün İslam coğrafyası küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevriliyor. Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs'ümüzü işgalci İsraillilerin emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cür'etinde bulunmuşlardır. İlk kıblemizin bulunduğu Filistin 1948 yılından beri yüzlerce yıllık büyük İsrail projesi çerçevesinde adım adım işgal altına alınmıştır. Televizyonlarda canlı olarak Müslüman semtleri bombalanırken, masum kadınlar, erkekler, çocuklar dünyanın gözü önünde cami avlusunda katlediliyor. Tüm dünyaya hatırlatmak isteriz, Türkiye tarihin kendisine yüklediği kutsal misyonunu ifa edecek. Okyanus ötesinden iftira, tiyatro operasyonları ve karalama kampanyalarıyla engellemek istense de din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

BOLU - Bolu'da, Kredi ve Yurtlar Kurumu yurdunda kalan öğrenciler yurt binalarının ışıklarıyla "Kudüs" yazarak Filistin halkının yanında olduklarını gösterdiler.

Bolu'da, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı bin öğrencinin kaldığı Bolu Seyit Avşar Yurdu'ndaki öğrenciler, İsrail'in zulmüne karşı Filistin halkının yanında olduklarını göstermek için odalarındaki ışıklarla "Kudüs" yazdı.

Tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak saat 21.00'de başlayan etkinlikle ilgili konuşan Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Şerafettin Çilkara, "Zalim İsrail'in zulmüne karşı direnen Filistinli vatandaşlara destek vermek amacıyla KYK'nın Türkiye'nin bütün yurtlarında Kudüs temalı bir gösteri sergilendi. Bu anlamda bütün KYK mensupları olarak Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek maksadıyla bütün binalarımızda Kudüs yazısı ile destek vermeye çalıştık. Gönlümüz, desteğimiz Filistinli Müslüman kardeşlerimizin yanındadır. Hepsinin Allah yardımcısı olsun. Organizasyonda öğrencilerimizin desteği ve katkılarıyla bu tema işlendi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber