İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

AYM'nin geçici görevlendirme istediğinde, idarenin takdir hakkı var mı?

Anayasa Mahkemesi Başkanlığınca talep edilen geçici görevlendirme konusunda, kanuni bir engel olmaması durumunda ilgili İdarelerin takdir yetkileri bulunmamaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Haziran 2018 00:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
AYM'nin geçici görevlendirme istediğinde, idarenin takdir hakkı var mı?

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı tarafından geçici görevlendirme talebinde bulunulan Eğitim Araştırma Hastanesinde Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak görev yapan memurun, İl Sağlık Müdürlüğünce personel ihtiyacı gerekçe gösterilerek görevlendirmesinin yapılmaması üzerine, Anayasa Mahkemesi Başkanlığına geçici görevlendirme işleminin yapılması talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru yapılmıştır.

6216 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanunun "Geçici görevlendirme" başlıklı 31 inci maddesinin 1 ve 2 inci fıkrasında, "(1) Mahkemenin Anayasa ve bu Kanunda verilen görevlerini yerine getirirken ihtiyaç görülmesi halinde hakim, savcı ve Sayıştay denetçileri ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan memur ve diğer kamu görevlisi statüsünde olanlar aylık, ödenek, her türlü zam, tazminatlar ile diğer mali ve sosyal hak ve yardımlar kurumlarınca ödenmek kaydıyla Mahkemede geçici olarak görevlendirilebilir. Bu hüküm çerçevesince yapılacak görevlendirmelerde kamu görevlisinin muvafakati aranır. Bu şekilde yapılan görevlendirmenin süresi bir yılı geçemez. Ancak ihtiyaç halinde bu süre altı aylık dönemler halinde uzatılabilir. (2) Başkanın bu kapsamdaki görevlendirme talebi ilgili kurum ve kurullarca on gün içinde kanuni bir engeli olmaması halinde yerine getirilir." Düzenlemesi yer almaktadır.

KDK bu hükmün açık olarak kanuni engel olmaması durumunda geçici görevlendirme talebinin yerine getirilmesini emrettiğini belirterek, bu durumda İdarenin herhangi bir takdir yetkisi bulunmadığı mevzuatın bağlı yetki şeklinde düzenlendiği durumlarda İdarenin yapması gerekenin mevzuatta belirtilen şartların oluşup oluşmadığını tespit etmek ve mevzuatta belirtilen şartlar oluşmuşsa mevzuat hükmünü uygulamak olduğu sonucuna varmıştır.

Kararda başvuru ile ilgili olarak, 6216 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanunun 31 inci maddesinin 2 inci fıkrası gereğince kanuni bir engel olmaması nedeniyle Anayasa Mahkemesi Başkanlığının geçici görevlendirme talebinin İl Sağlık Müdürlüğünce yerine getirmesi gerekirken başvuranın hizmetine ihtiyaç duyulduğu gerekçesiyle söz konu geçici görevlendirme talebinin karşılanmaması işleminde hukuka ve hakkaniyet ilkelerine aykırılık bulunduğuna hükmedilmiştir.

KDK kararı için bkz. https://www.ombudsman.gov.tr/wp-content/uploads/2018/03/karar-2017-16130.pdf

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber