Metroda güvenlik zafiyeti

Kadıköy-Tavşantepe Metrosu'nda, elinde bıçakla dehşet saçan saldırgan, İstanbul metrosundaki güvenlik sorununu da gündeme getirdi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 26 Kasım 2021 08:05, Son Güncelleme : 26 Kasım 2021 08:07
Metroda güvenlik zafiyeti

METROLARDA GÜVENLİK ZAFİYETİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından sağlanması gereken seyahat ve yolcu güvenliğindeki zafiyet ve olası tehlikeler de gözler önüne serildi. İstanbul'da metro istasyonlarında X-Ray cihazları yer alıyor ve giriş yapan tüm yolcuların bu cihazlarla kontrol edilmesi gerekiyor. Ancak yetersiz ve özensiz kontroller sonucu bu güvenlik önlemi işlevsiz kalıyor.

İBB Sözcüsü Murat Ongun'un "Metrodaki güvenlik önlemleri ile ilgili inceleme başlatılmıştır" açıklaması sonrası önlemlerin artırılması beklenirken dün Yenikapı-Hacıosman metro hattında çekilen görüntüler izleyenleri şaşkına çevirdi.

Bazı yolcuların X-Ray'den geçerken cihazın kırmızı ışıkla alarm vermesine rağmen bavulları veya üstleri kontrol edilmedi. Bazı duraklarda X-Ray cihazlarının önünde bulunan güvenlik masalarının da boş olduğu görüldü.

Öte yandan önceki dönemde metro istasyonlarının iki ucunda bulunan güvenlik görevlilerinin de bölgelerinden çekildiği ve güvenlik kulübelerinin boş olduğu dikkat çekti.

Binlerce kişi de sosyal medyadan metrolardaki İBB'nin güvelik zafiyetine yönelik eleştirilerde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber