İzmir'in deprem konutları 12 ayda teslim edildi

Bir yıl önce yaşanan deprem felaketinin ardından 12 ay içinde yapılan yeni konutlar, bugün sahipleriyle buluştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2021 16:40, Son Güncelleme : 26 Kasım 2021 16:42
İzmir'in deprem konutları 12 ayda teslim edildi

İzmir'de, 117 kişinin ölümüne neden olan 6.6 büyüklüğündeki depremin üzerinden bir yıl geçti. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı enkazların kaldırılmasının ardından depremde en çok etkilenen Bayraklı'da 7 proje alanı, ayrıca Bayraklı Şehir Hastanesi yakınlarında da rezerv alanı belirledi. TOKİ proje ve rezerv alanındaki çalışmalar kapsamında 1391 konut ve 298 iş yerinin inşasına hemen başlandı. 596'sı konut olmak üzere toplam 741 binanın yapımı tamamlandı.

30 Ekim 2020'de İzmir'de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılıyor.

117 kişinin can kaybına sebep olan afet için seferberlik ruhuyla hareket edildi.

Bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum öncülüğünde depremzedeler için yeni konutlar yapıldı.

Toplamda 596 konut ve 145 iş yerinin anahtarı bugün sahiplerine teslim edildi.

Teslim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen törenle gerçekleşti.

1,5 MİLYON LİRALIK YATIRIM MAALİYETİ

Törende İzmir halkına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem sonrası yapılan yatırım maliyetini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sadece bu üç mahallemizde inşaatların yatırım tutarı ne biliyor musunuz, 750 milyon liradır. Rezerv alanlarında ise 1,5 milyar lira yatırım bedeli olan 3 bin 649 konut ve 50 bin dükkan yapıyoruz. Bu alandaki projenin ilk etabını oluşturan 397 konuyu inşallah yıl başına kadar tamamlamış ve sahiplerine teslim etmiş olacağız." diye konuştu.

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, "Sayın Cumhurbaşkanımız sözünü tuttu. Deprem konutlarının ilk etabı bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı. Çok memnunuz ve çok teşekkür ederiz. Proje alanındaki fiyatlandırmalardan çok memnunuz. Taksitlendirmeler de çok iyi oldu. Şu andaki ödemeler makul. Bu konu ile ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Elazığ'daki depremzedelerin ödediği taksitler gibi olur diye düşünmüştük. Aynen öyle de oldu. Proje dışındaki mağdurlar için de iki yıl ödemesiz 20 yıllık 400 bin liralık faizsiz kredi oluşturulursa çok mutlu olacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber