'İlköğretim'de 'medya' dersini iletişim fakültesi mezunları vermeli'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2006 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) ortak projesi kapsamında bu ders yılında pilot il ve okullarda uygulanacak "Medya Okur Yazarlığı" dersinin isabetli bir karar olduğu ancak bu dersi, formasyon almış iletişim fakültesi mezunlarının vermesi gerektiği ifade edildi.

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi Mezunları Derneği (EGE İLETDER) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, ilköğretim ikinci basamak öğrencilerine seçmeli de olsa medya dersi verilmesinin çok yerinde olduğunu ancak dersi, bu konuda daha yetkin ve yükseköğrenim görmüş kişilerin vermesinin daha isabetli olacağını belirtti.

Kavaklı, "Edindiğimiz bilgilere göre bu ders yılında Adana, Ankara, Erzurum, İstanbul ve İzmir'de belirlenen pilot okullarda, ilköğretim ikinci basamak öğrencilerine seçmeli olarak medya dersi verilecek. Bu konuda hiçbir itirazımız yok. Hattâ kararı takdirle karşılıyoruz ancak ders kadar, onu verecek öğretmenlerin dal eğitimi konusundaki niteliği de önemli. Bütün öğretmenlerimizin eğitim konusundaki yetkinliğine sözümüz yok. Gerektiğinde kendilerini bu alanda da yetiştirip projenin amacına uygun başarılı dersler verebilirler fakat birkaç haftalık seminerle bu ders verilmez. Öngörülen içeriğe uygun müfredatla dört yıl yükseköğrenim görmüş iletişim fakültesi mezunlarının bu alanda daha başarılı olacağına inanıyorum. Elbette onların da eğitimle ilgili formasyon alması gerekir." dedi.

Öte yandan RTÜK'ün, televizyonlarda ceza almış programlar yerine yayınlattığı ikame programlarının iletişim fakültelerine hazırlatılması tasarısının da bu fakültelere katkı sağlayacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Kavaklı, "İletişim fakülteleri, maddi yetersizlikler içinde kıvranıyor. Başarılı öğretim elemanlarına ve öğrencilere sahip olmasına rağmen ürün ortaya koyarken maddi sıkıntı çekiyorlar. RTÜK'ün de bu konuda imkanları geniş. RTÜK maddi destek sağlarsa, bütün iletişim fakülteleri fabrika gibi üretime geçer. Yoğun uygulamalardan da hem öğrenciler hem de medyamız kârlı çıkar." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber