Bu üniversitenin başkanı, danışmanlarını öğrencilerden seçiyor

Akademi ile sokağın yollarını kesiştiren 3'üncü nesil üniversite olarak bilinen Nişantaşı Üniversitesinin Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, özel hayatının kapılarını İHA'ya açtı. Uysal, üniversitelerde öğrencilerin karşısına çıkan bürokratik süreçleri ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2015 10:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Bu üniversitenin başkanı, danışmanlarını öğrencilerden seçiyor

Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal, üniversite adaylarının tercih telaşı yaşadığı Eylül ayı boyunca billboardlarda ve açık hava reklamlarındaki fotoğrafıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Gençlere 'Biz buradayız, sizi de bekliyoruz' mesajı veren Uysal, topluma dokunamayan üniversite modeline karşın son derece şeffaf, görünür ve ulaşılabilir bir eğitim yapısı kurguluyor.

Yönetim şeklinden aile yaşantısına kadar her anı şeffaf yaşamayı tercih eden Uysal, sosyal medya hesaplarını kendisi yönetiyor, gelen tüm soruları yanıtlıyor, hatta danışmanlarını bile öğrencilerinden seçiyor. "Hem gençlerden çok şey öğreniyorum hem de bu şekilde kendimi daha genç hissediyorum" diyen Uysal, başarılı bir kariyer ve mutlu bir özel yaşamın sırrını ise 'iyi bir zaman yönetimi' olarak özetliyor. Her boş anını ailesiyle geçirmeye gayret eden Uysal, yoğun dönemlerde eve iş getiriyor ve bazı görüşmeleri evde yapıyor. "Sabahları oğlum Efe'yi okula bırakmadan işe gitmem. Akşam da eve gittiğimde iki saat mutlaka Efe ve kızım Elvin'le oynarım. Kızım yavaş yavaş müziğe olan ilgisini belli etmeye başladı. Oğlum ise daha çok teknolojiyle ilgileniyor. Basit uygulamalar yazıyor. Elvin dünyaya geldiğinde ona ilk dokunan Efe oldu, sahiplendirmeye oradan başladık. Onun için de sanıyorum ki bu sahiplenme duygusu ömür boyu sürecek" sözleriyle anlatıyor ailesine olan düşkünlüğünü.

EVDE İKİNCİ MESAİ

Babasının yoğun iş temposunun arasında kendisine vakit ayırdığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Efe Uysal ise, "Günün en güzel anı akşam babam eve geldikten sonra başlıyor. Uyuyana kadar Elvin, babam ve ben oyun oynuyoruz. Çoğu zaman annem de bize katılıyor" diyor.

CAN UYSAL'I SIK SIK UYKULARINDAN UYANDIRIYOR

Çukurova Üniversitesi'nin kurucularından Doç. Dr. Cevdet Uysal'ın oğlu Levent Uysal, iş dünyasının pek çok önemli şirketinde üst düzey yöneticilik yaparken babasının 'Eğitime yatırım yapın' vasiyetini referans alarak kardeşi Can Uysal ile beraber Nişantaşı Üniversitesi'ni kurdu. Kardeşiyle birlikte çalışmanın avantajlarından bahseden Uysal, "Babam vefat ettikten sonra Can sadece kardeşim değil aynı zamanda 'oğlum' oldu. O günden bu yana birlikteyiz. Can'ı, annemle birlikte büyüttük ve şu anda bütün eğitim kurumlarımızı yönetmeye başladı. Gece yarısı aklıma bir fikir geldiğinde veya bir sorun çıktığında sabahı beklemeden arıyorum. En sağlıklı fikir alışverişlerini de bu görüşmelerde yapıyoruz" ifadelerini kullanıyor.

HEDEF 2023, SORUMLULUK BÜYÜK!

2010 yılında insani gelişime katkı sağlamak için kurulan Nişantaşı Eğitim ve Kültür Vakfı'nın temel ilkelerinden bahseden Uysal, "G-20 Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yapan Türkiye, özellikle son 15 yılda dünyanın en güçlü ülkeleri arasında sayılmaya başlandı. Eğitimciler olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin, 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılı için belirlenen hedefler kapsamında payımıza düşenlerin farkındayız. Bu sorumlulukla, en değerli varlıklarımız olan çocukları, anaokulundan üniversiteye kadar çağın gerekleriyle donatarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

Bu nedenledir ki; inşaat sektöründeki yatırımlar için Dubai, eğitim sektöründeki yatırımlar için Londra, markalaşma konusundaki çalışmalar için ise New York'taki modelleri inceliyoruz. Böylelikle Türkiye'deki atılımları uluslararası standartlara uygun hale getiriyoruz. Nişantaşı Eğitim ve Kültür Vakfı'nın ana kuruluş nedeni de budur" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber