Adil Kullanım Kotası kalkıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: "Adil Kullanım Kotasına ilişkinde önemli gelişmeler yapıyoruz. 2018 yılında tamamen bunu kaldırmış olacağız"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2016 23:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adil Kullanım Kotası kalkıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Adil Kullanım Kotasının 2018 yılında tamamen kaldırılacağını açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakanlığın 2016 yılı değerlendirmelerini yapmak ve 2017 yılının hedeflerinin açıklamak üzere basın mensuplarıyla kahvaltıda biraraya geldi. Arslan, toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

"ADİL KULLANIM KOTASINI 2018 YILINDA TAMAMEN KALDIRMIŞ OLACAĞIZ"

Bakan Arslan, Adil Kullanım Kotasına ilişkin yapılan düzenlemelerle ilgili, "Adil Kullanım Kotasına ilişkinde önemli gelişmeler yapıyoruz. 2018 yılında tamamen bunu kaldırmış olacağız. Dolayısıyla bir kademeli geçiş çalışmamız devam ediyor" dedi.

BTK Başkanı Sayan ise Adil Kullanım Kotasıyla ilgili düzenlemeye ilişkin, "Bunların kotası bir ihtiyacı gidermek üzere getirilmişti. Bununla daha uygun tarifeler kullanılabiliyor. Yoksa sınırsız yapmak mümkün. Biz hedef olarak 2018 yılının başında Adil Kullanım Kotasının tamamen kaldırılmasıyla ilgili Kurumumuz karar aldı. En önemlisi yapılan yeni geliştirmelerde müşteri kotasının adil kullanım kotasının yüzde 80 ve 100'üne ulaştığında servis sağlayıcısı tarafından ücretsiz SMS'le bilgilendirilecek. Yüksek Hızlı internet kullananlarında herkes için tek bir 3 Megabit gibi bir durum söz konusuydu adil kullanımda.

Bunu da kademeli olarak müşterinin paketine göre uygun bir oranda uygulanması sağlandı. Abone olurken servis sağlayıcılar müşteriye eksiksiz ve doğru bilgiyi tam olarak vermesi bunun tam olarak yapmaları sağlanacak. 2018'in sonundan itibaren de adil kullanım kotası tamamen kaldırılmış olacak" diye konuştu.

TCDD'nin sadece TCDD taşımacılığına değil, başka şirketlere de hizmet verir hale geleceğini ve bundan bir gelir elde edeceğini kaydeden Arslan, şunları kaydetti:

"Sinyal kontrolü de tamamen yine TCDD'de olacak. Ancak TCDD taşımacılık artık her ne kadar kamu kuruluşu olarak hayatiyetini devam ettirecekse de özel sektörle rekabet edecek. Dolayısıyla yaklaşık 25 bin çalışanın 15 bini demiryollarında kaldı. 9 bin 555 kişi taşımacılık kısmına geçti. Bunun yarısı memur, yarısı işçi olmak üzere tabi ki araçların tamamı taşımacılıkta yolcu grup lokomotifi 317 tane tamamı taşımacılıkta, yük vagonu yaklaşık 20 bin tamamı taşımacılıkta yolcu vagonu 900 tane yine taşımacılıkta, jenaratör vagonu 87 tane bu da tamamen taşımacılıkta. Taşımacılık kendisi bu serbest rekabet şartları içerisinde taşımacılık yapacağı gibi başka özel sektör şirketleri de buna hazır hale geliyor. Onlar da yine hizmet verecek ancak taşımacılık aynı zamanda gerek lokomotif gerek vagon kiralama işi de yapabilecek. Böylece şirketler taşımacılığın elindeki atıl araçları da kullanabilir hale gelecekler. 2017 başından itibaren havacılık sektöründe olduğu gibi hem rekabete açılmış olacak hem serbestleşmiş olacak TCDD taşımacılıkta artık bu yeni duruma ayak uyduracak şekilde zaten hazırlıklarını yapıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber