Anamur Açık Ceza İnfaz Kurumu üretim tesisi gibi çalışıyor

Anamur T Tipi Açık Cezaevi'nde hükümlülerine sebze - meyve yetiştiriciliğinden, zeytin yetişirciliğine, el becerilerine kadar farklı dallarda meslek öğretiliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ekim 2018 18:30, Son Güncelleme : 11 Ekim 2018 18:38
Anamur Açık Ceza İnfaz Kurumu üretim tesisi gibi çalışıyor

Anamur Açık ceza evinde ekilebilecek alanlar, hükümlülerin elleri ile hayat buluyor. Cezaevi alanında 5.500 M2 tarımsal alandan, 3.500 M2'sinde çilek üretimi yapılırken, 170 adet de karadut ağacı dikilerek verim alınmaya başlandı.

Geçtiğimiz yıl Konya Akşehir'e tayin olan Başsavcı Vedat Temel döneminde başlatılan ve Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener'in, olağanüstü çaba göstererek, tarım alanlarının genişletilmesi yönünde girişimleri ile hinterlaandları artan ceza evi tarım alanının içinde, zeytinlik alanları genişletilerek muz serası yapımına da başlanılması planlanıyor.

Anamur T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu çevresindeki DHTA niteliğindeki 12 bin 374,5 metrekare alanda zeytin ve organik sebze üretimiyle, açık ceza evinde kalan hükümlülerin meslek ediniyorlar ve zamanlarını üretime katkı sağlayarak geçiriyorlar. Yapılan açıklamada, şu ana kadar mahkumların700 zeytin fidesi diktikleri bunun yanında da Akdeniz bölgesinde yetişen turfanda sebze yetiştirerek satışa başlandığı belirtiliyor.

Anamur T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu çevresinde hazineden İşyurdu Daire Başkanlığı adına tahsisinin yapıldığı 12 dönüm arazide 700 adet zeytin fidesinin yanında, 60 adet incir fidesi dikimi gerçekleştirildi.

Yaklaşık 5 bin 500 metrekare ekilebilecek tarımsal alan bulunan Ceza infaz kurumunda, 3 bin 500 metrekare alanda çilek ekimi ve 170 adet karadut ağacı da bulunuyor.

Açıklamada, bu çalışmaların amacının; hükümlü ve tutukların meslek ve sanat öğrenmelerini sağlamak veya var olan meslek ve sanatlarının korunup geliştirmelerini temin etmek olduğu belirtildi. Ayrıca hükümlülerin bu çalışmalarının karşılığında bir yandan mesleki tecrübelerinin arttırıldığı, diğer yandan sigortaları da yaptırılarak ve bu çalışmalarının karşılığında belirli bir ücret ödendiği kaydedildi.

Bu amaca yönelik olarak iş yurdu faaliyeti olarak, Ceza İnfaz Kurumunun açık bölümünde barındırılan hükümlülerin çalıştırılması, iş ve sanat öğrenmeleri, sosyalleşmeleri, üretken, topluma yararlı birer birey olmaları ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaları amacıyla bu faaliyetlerin yürütüldüğü belirtildi.

Anamur ilçe topraklarının tarımsal faaliyetlere uygun ve verimli olması, barındırılan hükümlülerin geneli yerel halktan olmaları ve tarımsal faaliyetlerde tecrübeli olduklarından dolayı tarımsal faaliyetlerin yapıldığı vurgulandı.

Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan 200'e yakın hükümlünün ürettiği domates, patlıcan, biber, kavun, karpuz, salatalık ve mısır şimdilik, Ermenek Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğüne, Silifke Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğüne satılarak gelir elde ediliyor.

Anamur T Tipi Açık Cezaevi'nde, zamanlarının çoğunluğunu üreterek geçiren hükümlüler, toprağı işleyerek üretime katkıda bulunmalarının yanı sıra, cep harçlıklarını da çıkarıyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber