Emekli sandığı göz hastalarına önemli hatırlatma


Haber Giriş : 04 Mayıs 2003 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emekli sandığı göz hastalarına önemli hatırlatma
SAĞLIK Bakanlığı'na bağlı hastanelerin göz bölümlerinde uzun kuyruklar oluşurken ve ameliyat için aylar sonrasına gün verilirken aynı hizmeti daha ucuza veren özel göz hastaneleri sinek avlıyor.

Emekli Sandığı ile anlaşan özel göz hastaneleri katarakt, glakom gibi önemli göz ameliyatlarını ücretsiz yapıyor. Ancak bu noktada bir sıkıntı yaşanıyor. Bu hizmetleri, internet aracılığıyla öğrenenler Avrupa'dan Türkiye'ye göz ameliyatı olmak için gelirken, Türkiye'den gerektiği kadar başvuru yapılmıyor.

Emekli Sandığı ve özel hastaneler bu hizmeti sunarken vatandaşlar ısrarla devlet hastanelerine gidip aylar sonrasına gün alıyorlar. Ankara'da Kudret Göz Hastanesi (fotoğraf), Ankara Bayındır Hastanesi ve İstanbul'daki hastaneler olmak üzere Türkiye'de birçok göz hastanesi Emekli Sandığı'na bağlı hastalara ameliyat hizmeti sunuyorlar. Ancak bu hastaneler Emekli Sandığı ile anlaştıktan sonra ek yatırım yapmalarına, kapasitelerini genişletmelerine rağmen hasta bulamıyorlar.

Ankara Kudret Göz Hastanesi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bahadır da bu duruma dikkat çekti. Hastaların konuyu bilmediklerinden dolayı devlet hastanelerinde süründüklerini söyleyen Bahadır, başlattıkları uygulamanın devleti de kara geçirdiğini söyledi. Bahadır, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde katarakt ve glakom gibi göz ameliyatlarının 1.5 milyara yapıldığını özel hastanelerde ise bu hizmetin Emekli Sandığı'na 650 milyona yapıldığını belirtti.
Stargazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber