Tutuklu ve hükümlülerin mesleki yeterlilikleri belgelendirilecek

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "Hükümlü Ve Tutukluların Yeterliliklerinin Belgelendirilmesine İlişkin İşbirliği" protokolüne imza attı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Şubat 2019 13:53, Son Güncelleme : 12 Şubat 2019 13:55
Tutuklu ve hükümlülerin mesleki yeterlilikleri belgelendirilecek

58 BİN HÜKÜMLÜ MESLEK EDİNDİRME KURSLARINDAN YARARLANDI

Törende konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ceza İnfaz Kurumlarının her yönüyle hayat okulu olduğunu vurgulayarak, "Burada geçirilen bir gün, dışarıda geçirilen bir yıla, belki bir ömre bedel olabilmektedir. Dışarıda onca nasihatle kazanılamayan hayat tecrübesi, burada fazlası ile kazanılmaktadır. İnsana verilecek en büyük ceza, özgürlüğünden mahrum bırakılmaktır" dedi.

Suçun önlenmesi ve azalması için toplumsal sorumluluğun önemli olduğunu anlatan Bakan Gül, suç işleyen herkesi mutlaka bir şans daha verilmesi gerektiğini kaydetti. Adaletin, suçlunun cezasını çekmesi anlamını da taşıdığını aktaran Bakan Gül şöyle konuştu:

"Hem toplum hem devlet olarak, tutuklu ve mahkumlarımızı, hayata hazırlamalı ve tekrar kazanmalıyız. Bakış açımızla yargılamaya ve mahkum etmeye devam edersek, onlar hiçbir zaman topluma kazandırılamayacaktır. Aynı zamanda potansiyel tehlike oluşturabileceklerdir. Biz onları kazanmalıyız. Unutmayalım, ceza ve infaz kurumları, suçluların sadece özgürlüklerinden mahrum edilerek, cezalandırıldıkları bir yer değildir."

58 BİN HÜKÜMLÜ MESLEK EDİNME KURSUNDAN YARARLANDI

Ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerinin çağdaş infaz anlayışı içerisinde bir dizi eğitim, öğretim ve meslek edindirme faaliyeti yürüttüğünü belirten Bakan Gül, Aralık 2018 itibarı ile toplam 58 bin hükümlünün meslek edindirme kurslarından yararlandığını söyledi.

İHTİYACI DUYULAN ALANLARA GÖRE KURSLAR AÇILIYOR

Mesleki eğitimler sonrasında usta öğreticilik, ustalık ve kalfalığın tescilleneceğini belirten Bakan Gül, "Bugün ülkemizin saygın kurumlarından olan Mesleki Yeterlilik Kurumu ile imzalayacağımız bu protokol, hükümlülerimizin bu mesleki eğitimleri aldığını belgeleyecek. Özellikle toplumda iş gücü ihtiyacı duyulan alanlara göre mesleki eğitim kursları açılıyor." dedi.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNİN BİR PARÇASI

Adalet Bakanı Gül, protokolün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen İstihdam Seferberliğinin de önemli bir parçası olduğunu aktararak şunları şunları kaydetti:

"Birçok kişi cezaevlerinde aldığı bu eğitimlerden sonra iş yeri açmakta, yanında işçi çalıştırmaktadır. Bu protokolün icrasının ardından, verilecek belgeyle tutuklu ve hükümlüler artık daha rahat bir şekilde çalışma hayatında kendilerine yer bulacaklar."

2017'DEN BU YANA 2 MİLYON VATANDAŞ İŞ SAHİBİ OLDU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, törende yaptığı konuşmada, küresel ekonomide rekabetin, sürdürülebilir büyümeyle iyi işleyen bir istihdam piyasasının oluşturulmasına bağlı olduğunu belirterek, son yıllarda istihdam, iş gücünün arttırılması ve iyileştirilmesine yönelik uygulamaların, hem hükümet politikasında hem de Bakanlık programında önemli bir yer teşkil ettiğini söyledi. İstihdam rakamlarına da değinen Selçuk, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gayretleri ve girişimleriyle başlattığımız seferberlik kapsamında bu konuda çok başarılı sonuçlara ulaştık. 2017'den bu yana 2 milyonu aşkın vatandaşımızı iş sahibi yaptık." dedi.

Konuşmaların ardından, Selçuk ve Gül, "Hükümlü ve Tutukluların Mesleki Yeterliliklerinin Belgelendirilmesi" protokolünü imzaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber