SGK, borçlanma yazısıyla 1 günde emekli aylığı bağlamayı hedefliyor

SGK, 25 Nisan'da yayımladığı ve ilgililerine gönderdiği borçlanma yazısıyla, şu anda ortalama 1 hafta maksimum 1 ayda sonuçlandırılan emeklilik başvurularını, 1 günde sonuçlandırmayı hedefliyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Nisan 2019 12:59, Son Güncelleme : 27 Nisan 2019 20:38
SGK, borçlanma yazısıyla 1 günde emekli aylığı bağlamayı hedefliyor

SGK, 25 Nisan 2019'da tüm ilgilere bir mesaj göndererek, hizmet borçlanma evraklarının SGK'ya gönderilmesinin sağlanmasını istemişti. İlgili yazı için tıklayınız.

Bu yazı sonrasında bazısı 20 bazısı 30 yıl önce gerçekleşen evrakların nereden temin edileceği sorunu oluşmuştu.

SGK'dan bu konuya ilişkin bazı bilgiler aldık.

1- Öncelikle bu yazının bir aciliyeti bulunmuyor. Bu borçlanmaya dair evrakların emekli olunacağı tarihe kadar temin edilmesi gerekmektedir.

2- SGK şuan için emeklilik başvurularını en geç 1 haftada sonuçlandırabildiğini belirtmektedir. Ancak, kamu kurumları, memurların borçlanmaya dair evraklarını SGK'ya bildirmediği için, borçlanma yazışmaları yapılmakta ve süreç uzamaktadır. Bu nedenle, borçlanma dair evrakların, her memurun özlük dosyasının bulunduğu kamu kurumu personel birimleriyle iletişime geçilerek, SGK'ya göndertilmesinin sağlanması gerekmektedir.

3- Borçlanmaların büyük bir çoğunluğu maaştan kesinti şeklinde olmuştur. Bunların icmal cetvelleri kurumların arşivindedir. Sadece bir kısım memurun, ödemesini elden yatırdığı belirtilmektedir. Ancak her iki ödemeye dair evraklar da, kurumların arşivinde bulunmaktadır. SGK'nın mesaj gönderdiği memurların, çalıştıkları kurumlar ile iletişime geçerek, söz konusu evrakların SGK'ya gönderilmesini sağlamaları gerekmektedir. Aksi durumda, emeklilik başvurusunun yapıldığı tarihte, memurun çalışıldığı kurumla yazışma yapılması gerekecek ve süreç oldukça uzayabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber