Polis Meslek Yüksekokulları'na kayıtlar başladı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Temmuz 2007 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis Meslek Yüksek Okulları'na kayıtlar başlarken, son başvuru tarihi ise 28 Temmuz'da sona erecek.

Türkiye genelinde 320'si bayan toplam 6 bin 420 kişi bu okullara alınacak. Polis Meslek Yüksek Okulları için sabıka sicili büyük önem taşıyor.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2007 yılı içinde yapılan üniversiteye giriş sınavında 1. Bölüm puan türlerinin herhangi birinden (ÖSS-SÖZ-1, ÖSS-SAY-1, ÖSS-EA-1 veya ÖSS-DİL) 200 ham puan, 2330 sayılı Nakdi Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkındaki Kanun kapsamına giren emniyet teşkilatı personeli şehit ve görev malulü eş ve çocuklarından ise, 1. Bölüm puan türlerinin herhangi birinden (ÖSS-SÖZ-1, ÖSS-SAY-1, ÖSS-EA-1 veya ÖSS-DİL) 160 ham puan almış olmak gerekiyor.

Polis Meslek Yüksek Okulları'na başvuru etmek isteyen adaylar 18 Haziran - 28 Temmuz 2007 tarihleri arasında www.egm.gov.tr ve www.pa.edu.tr adreslerinden de ön başvuru yapılabilecek.

İnternetten ön başvuru yapan ve ÖSS başvuru puanı tutan adaylar 23-28 Temmuz 2007 tarihleri arasında Diyarbakır, Siirt, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Afyonkarahisar, Aksaray, Balıkesir, Bayburt, Gaziantep, Hatay, Kastamonu, Kayseri, Adana, Malatya, Aydın, Niğde, Samsun, Trabzon, Yozgat, Konya, İstanbul ve İzmir'deki Polis Meslek Yüksekokulları'na ikamet illerine göre başvuru ve sınav merkezlerine şahsen başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Ön başvuruda (internet üzerinden) bulunan ancak Polis Akademisi Başkanlığı tarafından belirlenen şartları taşımayan ve 23-28 Temmuz 2007 tarihleri arasında başvuruda bulunup evraklarını teslim etmeyen adayların başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecek.

Adaylar 6-14 Ağustos tarihleri arasında mülakat sınavına alınacak. Daha sonra ise 26 Ağustos'ta yazılı sınav yapılacak.

Sınav ücreti olarak 30 YTL yatıran adayların öncelikle suçluların barındığı veya suç işlemeye müsait yerlerde çalışmaması, gayri ahlaki işlerde bulunmaması, muzır neşriyat ve benzeri işler üzerinde çalışmaktan haklarında herhangi bir adli veya idari takibat devam ediyor olmaması veya hüküm giymemiş olması gerekiyor. Ayrıca, taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar bile, devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, kaçakçılık gibi bir çok suçtan dolayı adli kovuşturmaya tabi olmaması gibi şartlar aranıyor.

Polis olmak isteyenlerin başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya parti kollarına üye olmaması, daha önceden üye ise ayrıldığını bildirmesi de zorunlu.

Alkol, uyuşturucu ve psikotrop maddeler ile kumar alışkanlığı bulunanlar da polisliğe alınmıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber