7 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

Kars, Konya, Sivas, Şanlıurfa, Eskişehir, Erzurum ve Batman'da bazı yerleşim yerleri korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Temmuz 2020 15:21, Son Güncelleme : 13 Temmuz 2020 16:51
7 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

SİVAS

Sivas'ta 1 köy karantinaya alındı

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde 1 köyde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Yıldızeli Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Kovid-19 tedbirleri kapsamında Geynik köyünün, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındığı bildirildi.

Uygulanacak 14 günlük karantina süresince köye giriş ve çıkışların yasaklandığı belirtildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da 142 ev karantinaya alındı

Şanlıurfa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 142 evde karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçelerinde yaşayan bazı vatandaşların Kovid-19 test sonuçları pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı.

Buna göre, Haliliye'de 49, Karaköprü'de 43, Eyyübiye'de 14, Viranşehir'de 13, Birecik'te 9, Suruç'ta 6, Ceylanpınar'da 5 ve Bozova ilçesinde 3 adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Öte yandan, kentteki 80 evdeki karantina ise sona erdirildi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de 5 ev karantinaya alındı

Eskişehir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 5 evde karantina uygulaması başlatıldı.

Emek, Huzur ve Yenidoğan mahallelerinde filyasyon çalışması yapan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, pozitif vakalarla temaslı kişiler olduğunu belirledi. Bunun üzerine hastalar ile ailelerinin yaşadığı tek katlı 5 ev karantinaya alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu binaların girişlerini bariyer ve güvenlik şeridi ile kapattı.

Ailelerin ihtiyaçları, 14 günlük karantina sürecinde Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince karşılanacak.

Huzur Mahallesi Muhtarı Refik Özaydın, gazetecilere, Kovid-19 nedeniyle mahallede 20'e yakın evin karantinaya alındığını söyledi.

Özaydın, vatandaşların daha duyarlı olmasını istedi.

ERZURUM

Erzurum'da bir mahalle daha karantinaya alındı

Erzurum'un İspir ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir mahalle daha karantinaya alındı.

İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekibinin çalışmaları sonucu, ilçedeki Kızılhasan Mahallesi'nde, Kovid-19 testi yapılan bazı kişilerin sonuçları pozitif çıktı.

Bu kişilerin başka kişilerle temas ettiğinin belirlenmesi üzerine, salgının diğer mahallelere bulaşmaması için Kızılhasan Mahallesi, İlçe Hıfzıssıha Kurulu kararıyla karantinaya alındı.

Karar doğrultusunda mahalleye giriş çıkışlar 14 gün süreyle yasaklandı.

Daha önce Değirmendere ve Çayırbaşı mahalleleri de karantinaya alınan ilçede, son 12 günde karantinaya alınan mahalle sayısı 3'e yükseldi.

BATMAN

Batman'ın Gercüş ilçesinde 2 ev korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Gercüş'e bağlı Kayapınar beldesi Yeşilyurt Mahallesi ile Akyar köyünde 2 ev korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca salgının yayılmasını önlemek ve halkı salgından korumak amacıyla karantinaya alınan evlere giriş ve çıkışlar yasaklandı. Evlerde oturan vatandaşların ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanacağı kaydedildi.

KONYA

Konya'nın Ahırlı ilçesinde bir mahallede, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Kaymakamlıktan alınan bilgiye göre, Kovid-19 tedbirleri kapsamında Karacakuyu Mahallesi'nin, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındığı bildirildi.

Uygulanacak karantina süresince mahalleye giriş ve çıkışların yasaklandığı belirtildi.

Sağlık ekiplerinin mahalle sakinlerini sağlık taramasından geçirdiği, hastaların temasta bulundukları kişileri ise takibe aldığı öğrenildi.

KARS

Kars'ın Akyaka ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köyün karantinaya alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, salgının yayılmasının engellenmesi, sosyal izolasyon sağlanarak vatandaşların sağlığının korunması amacıyla ilçenin Karahan köyünde karantina uygulamasının başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, Kovid-19 salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Karahan köyüne giriş ve çıkışların da durdurulduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber