Yedi ilden yeni karantina haberleri geldi

Yedi ilde yeni koronavirüs vakaları tespit edilmesi üzerine bazı yerleşim yerler karantinaya alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ağustos 2020 22:22, Son Güncelleme : 07 Ağustos 2020 22:22
Yedi ilden yeni karantina haberleri geldi

KARABÜK

Safranbolu'da köyün 2 mahallesinde karantina uygulaması başlatıldı

Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Akkışla köyünde bulunan 2 mahallede birden fazla korona virüs vakasının tespit edilmesi nedeniyle karantina uygulaması başlatıldı.

İlçeye bağlı Akkışla köyü Gökçeler Mahallesi ve Sayvanlar Mahallesi'nin Uluyayla mevkiinde 8 kişide Covid-19 vakasının görüldüğü tespit edildi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu birden fazla pozitif vaka tespit edildiğinden ve bu kişilerin temaslı sayısının çok fazla olduğundan dolayı köyde 14 günlük karantina kararı aldı. Safranbolu Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, Akkışla köyü Gökçeler Mahallesi ve Sayvanlar Mahallesi'nin Uluyayla mevkiinde Covid-19 enfeksiyonun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla 08.08.2020 ile 22.08.2020 tarihleri arasında karantina kararının verildiği belirtildi.

Öte yandan bayram tatili için memleketlerine gelen bazı vatandaşların bir kısmının dün İstanbul'a geri döndükleri öğrenildi. Filyasyon ekipleri geri dönüş yapan vatandaşların isimlerini öğrenmek için çalışma başlattı.

ARDAHAN

Ardahan'da bir köy karantinaya alındı

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köyün karantinaya alındığı bildirildi.

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, AA muhabirine, Dirsekkaya köyünde Kovid-19 vakası tespit edilmesi üzerine yapılan incelemede hasta ile temaslı kişilerin belirlendiğini belirtti.

Bu sebeple köyün Hıfzıssıhha Kurulunca karantinaya alınmasının kararlaştırıldığı aktaran Öner, "Salgının bir an önce engellenmesi, vatandaşlarımızın sağlığının korunması amacıyla 7 gün süreyle köy giriş ve çıkışlarının kontrol altına alınmasına karar verilmiştir. Durumun seyrine göre karantina uzatılabilir." ifadelerini kullandı.

Öner, salgınla başarılı olmanın her vatandaşın üzerine düşeni yapmasıyla mümkün olacağını belirtti.

"Sağlık için hepimiz için" sloganıyla yola çıktıklarını anımsatan Öner, şöyle konuştu:

"Tabii ki bu tek taraflı kişinin gayretiyle olmuyor. Herkes üzerine düşeni yapmasıyla mümkün. Özellikle temizlik, mesafe, maske gibi kurallardan taviz vermemiz lazım. Sonuçta bizim, yani kendi sağlığımız için bunları yapıyoruz. Ne kadar kurallara uyarsak o kadar sağlığımız da iyi olur. Ben Ardahanlı hemşehrilerimden daha çok kurallara uymalarını istiyorum."

Karantinaya alınan Dirsekkaya köyünün giriş ve çıkışları jandarma ekiplerince kontrol altına alınırken, sağlık ekiplerince de filyasyon çalışması başlatıldı.

ISPARTA

Isparta'da bir cadde ve 4 evin bulunduğu iki sokak karantinaya alındı

Isparta'nın Uluborlu ilçesinde bir cadde ve iki sokak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

İlçe Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, Kösehasan Mahallesi'nde 4 evin bulunduğu Mehmet Ağa ve Kardelen sokakları ile Mustafa Kemal Caddesi'nde 14 günlük süreyle karantina uygulanmasına karar verildi.

Mahalleye giriş ve çıkışlarda gerekli tedbirler alındı.

OSMANİYE

Osmaniye'de bir köy karantinaya alındı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mecidiye köyünde karantina uygulanmasına karar verildi.

Köye giriş ve çıkışlar 14 gün sınırlandırıldı.

TOKAT

Tokat'ta bir köy karantinaya alındı

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, karantinaya alınması gereken yerlerle ilgili durum değerlendirildi.

Bu kapsamda Yolüstü köyünde 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında ilçe merkezinde bir apartman da 14 gün karantinaya alındı. İlçe genelinde kurulan pazarlar ise 2 hafta süreyle kapatıldı.

KASTAMONU

Kastamonu'nun Küre ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca alınan karar doğrultusunda, ilçeye bağlı Karadonu köyü 14 gün karantina altında tutulacak.

Giriş çıkışlara izin verilmeyecek köyde güvenlik ve sağlık ekipleri önlem alacak.

Öte yandın Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı Donalar köyü de karantinaya alındı.

Edinilen bilgiye göre, Taşköprü ilçesine bağlı Donalar, Kaygunca ve Akdoğan köylerinde pozitif vakaların görülmesiyle birlikle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Donalar köyünde 10 gün süreyle karantina uygulaması başlattı. Taşköprü İlçe Jandarma komutanlığına bağlı ekipler, köye giriş ve çıkışları kontrol altına aldı. Köyde pozitif vakalarla temasta bulunan kişiler, İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı filyasyon ekipleri tarafından takibe alındı.

YOZGAT

Yozgat'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir apartman karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Ziya Polat başkanlığında olağanüstü toplandı.

Toplantıda, merkeze bağlı Eskipazar Mahallesi 2. Bacanakzade Sokak'taki bir apartmanın, salgının kontrolü amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27 ve 72. maddeleri kapsamında karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber