12 bin sağlık personeli alımı yapılacak

Sağlık Bakanı Koca: Önümüzdeki hafta, muhtemelen Kasım ayının ilk haftası 12 bin sağlık çalışanımızı alım ilanına çıkacağımızı müjdelemek istiyorum.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ekim 2020 20:42, Son Güncelleme : 28 Ekim 2020 21:58

Salgının başından bu yana Ankara'da düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 5 günlük İstanbul programı kapsamında ilk kez farklı bir ilde gerçekleştirildi.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, Sağlık Bakanı Koca başkanlığında saat 17.00'de Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimlik Toplantı Salonu'nda toplandı

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, " İstanbul'da durumu kontrol altına alamazsak salgın baş edilebilir olmaktan çıkacaktır. Mecburiyetiniz yoksa dışarı çıkmayın" uyarısında bulundu.

"İstanbul tüm yönetim birimleriyle harekete geçmiştir"

Sağlık Bakanı Koca, "İstanbul tüm yönetim birimleriyle harekete geçmiştir, kararlı bir şekilde bizimle beraber olursanız salgını geriletmeyi başaracağız." dedi.

"Yerli aşı gelecek hafta muhtemelen ilk insan uygulamaları başlayabilir"

Sağlık Bakanı Koca, yerli koronavirüs aşısına ilişkin, "Gelecek hafta muhtemelen ilk insan uygulamaları başlayabilir. Bizim aşımız da muhtemelen nisan ayı itibarıyla devreye girer diye tahmin ediyoruz, her şey normal giderse." dedi.

"Şu anda seyahat kısıtlaması düşünmüyoruz"

Sağlık Bakanı Koca, "Şu anda (seyahat) kısıtlaması düşünmüyoruz." dedi.

Partiler ve müzikli ortamlara ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Koca, "Özellikle partiler anlamında gece 12'den sonra müzikli ortamlar yasaklanmıştı. Bunun daha erken saatlere çekilmesiyle ilgili Bilim Kurulunun önerisi oldu. Önümüzdeki günlerde, İçişleri Bakanlığımız bu konuyla ilgili öneri doğrultusunda duyuru yapmış olur." dedi.

"Şu an 60 binin üzerinde İstanbul'da test yapılıyor"

Bakan Koca,İstanbul'un test kapasitesine ilişkin, "İstanbul'un test kapasitesini özellikle çok arttırdık. Şu an 60 binin üzerinde İstanbul'da test yapılıyor." dedi.

"Aşıyı temin etmek için yoğun bir çaba içerisinde olduğumuzu bütün vatandaşlarımız bilsin"

Sağlık Bakanı Koca, "Aşıyı elde etmek, temin etmek için de ilk günden itibaren yoğun bir çaba içerisinde olduğumuzu bütün vatandaşlarımız bilsin." dedi.

Grip aşısı temini

Sağlık Bakanı Koca, grip aşısı teminine ilişkin, "2,2 milyon temin ettik, şimdi 3 milyonun üzerinde temin etme çabası içerisindeyiz." dedi.

12 bin sağlık çalışanı alımı yapılacak

Sağlık Bakanı Koca, "Önümüzdeki hafta, muhtemelen Kasım ayının ilk haftası 12 bin sağlık çalışanımızı alım ilanına çıkacağımızı müjdelemek istiyorum." dedi.

"Türkiye'de ruhsatı olmayan aşıyı Halk Sağlığı alabilir"

Sağlık Bakanı Koca, TEB'in açıklamarına ilişkin, "Ruhsatlı olan aşıyı herkes getirebilir. Türkiye'de ruhsatı olmayan aşıyı Halk Sağlığı alabilir. Eğer bu anlamda varsa bir aşı lütfen bize söylesinler biz alalım. Ben bunu bir ay önce de iki ay önce de söyledim ama ortada olmayan, 'x firmada var' denilerek, şimdi 'yok' denilerek, bir aşıyı pazarlamasınlar." dedi.

"İstanbul'da özellikle son bir hafta içinde vaka artış oranı yüzde 62"

Bakan Koca, İstanbul'daki COVID-19 artışına ilişkin, "İstanbul'da özellikle son bir hafta içinde vaka artış oranı yüzde 62." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber