Kilogramı 3 liraya satılan hamsiye yoğun ilgi
24 Kasım 2020 15:07 | |||||
+Aa-
![]() |

İlçede balıkçılık yapan Serkan Aksoy, her eve balık girsin düşüncesiyle kampanya başlatarak hamsinin kilogramını 3 liradan satışa sundu.
Gün boyu belediye hoparlöründen yapılan anonslarla tüm ilçeye duyurulan kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
İlçedeki Kars Caddesi üzerindeki balıkçı dükkanında gerçekleştirilen hamsi kampanyası ara ara uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu.
Vatandaşlar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) çerçevesinde sosyal mesafe ve maske kurallarına büyük oranda uyarken, uymayan vatandaşlar da polis ekiplerince ikaz edildi.
Kampanya hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan işletme sahibi Serkan Aksoy, dededen babadan beri balıkçıkla uğraştıklarını söyledi.
Hamsi kampanyasını 3 yıldır düzenlediklerini ifade eden Aksoy, "Kampanya kapsamında 3 yıldır hamsinin kilogramını 3 liradan veriyoruz. Bu yıl ki kampanyamızı da bugün yaptık. Emniyet müdürlüğümüzün de desteği ile Kovid-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe ve maske kurallarına uyarak, kampanyamızı sürdürüyoruz. Kampanya kapsamında bu sene 60 ton hamsiyi 3 liradan vereceğiz. Akşam saatlerine kadar bunun tamamını bitirmeyi hedefliyoruz." dedi.
- Yaşlı ve ihtiyaç sahipleri için eve servis
Evden çıkamayacak durumdaki aileleri de düşündüklerini kaydeden Aksoy, "Yaşlı ve ihtiyaç sahipleri için evlere servisimiz vardır. Evlere kadar hamsi götürüyoruz. Bu kampanyayı bize ulaşan yaşlılarımızın ayağına kadar götürüyoruz." diye konuştu.
Karadeniz'in, hamsisiyle meşhur olduğunu anımsatan Aksoy, "Kampanyamıza yoğun ilgi var. Amacımız hamsi girmeyen ev kalmasın. Hamsinin kilogramının 50 liraya kadar çıktığı günler oldu. Biz hamsi girmeyen sofra kalmasın istedik. Bu gaye ile 3 senedir kampanyamızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımıza uygun fiyata hamsi veriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Kampanya kapsamında 10 kilogram hamsi alan bir otobüs firmasında muavinlik yapan Mustafa Çaybaşı, "Ben Kayseriliyim. İşim gereği bugün Hopa'dayım. Kampanyayı duydum. Fiyatlar çok uygun. Kayseri'de 15 lira civarında. Bende bu fırsatı değerlendirerek 10 kilogram hamsi alarak memleketime götüreceğim." dedi.
YORUMLAR | Tüm Yorumlar Popüler Yorumlar |
|
![]() |
Karadeniz turizmine pandemi sonrası 'Yeşil Yol' dopingi 04 Mart 2021 19:11 | ![]() |
Elazığ 8. Kolordu Komutanı, helikopter kazasında şehit oldu 04 Mart 2021 18:57 |
![]() |
'Uzaktan eğitim, evdeki çocuk istismarının tespitini zorlaştırıyor' 04 Mart 2021 18:56 | ![]() |
Depremzedelerin eşyaları için hassas çalışma 04 Mart 2021 16:50 |
![]() |
Korona olan İlçe emniyet müdürü hastanede tedaviye alındı 04 Mart 2021 14:14 | ![]() |
Görevi başında rahatsızlanan polis memuru hayatını kaybetti 04 Mart 2021 14:07 |
![]() |
TRT 1'den şoke eden karar! İki dizi birden ekranlara veda ediyor 04 Mart 2021 13:22 | ![]() |
Dişindeki apseyi önemsemedi, kendini ameliyat masasında buldu 04 Mart 2021 13:15 |
![]() |
35 yıldır suskun, nikahında bile 'evet' demedi 04 Mart 2021 13:05 | ![]() |
Doğu ve Güneydoğu illeri Kovid-19 risk haritasında 'mavi' kalmak istiyor 04 Mart 2021 12:44 |