Zirve Yayınevi soruşturmasında 'yalan ifade' veren 10 kişiye dava
23 Şubat 2021 15:50 | |||||
+Aa-
![]() |

Malatya'da 18 Nisan 2007'de meydana gelen olayla ilgili geçmişte yargılanan müştekiler emekli Orgeneral Hurşit Tolon, eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger ve Haydar Yeşil, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.
Müştekiler verdikleri dilekçede, FETÖ/PDY'nin kendileri hakkında sahte ihbar mektubu yazdırdığını, basında olayı azmettirdiklerine yönelik haberler çıkartıldığını, gizli tanığın beyanıyla iftiraya uğradıklarını ve kendilerine yönelik kumpas kurulduğunu belirtti.
Konuyla ilgili suç duyurularını ve müştekilerin başvurusunu değerlendiren Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, başlattığı soruşturma kapsamında, olay tarihinde örgüt içerisinde yer aldığı belirlenen bazı kişilerin ifadesini aldı.
Soruşturmayı tamamlayan Başsavcılık, örgütün sözde üst düzey yöneticilerinden Hamdullah Bayram Öztürk ve Rıdvan Akovalı ile gizli tanık olarak ifade veren İlker Çınar'ın arasında bulunduğu 10 kişi hakkında "iftira nedeniyle mağdurun gözaltına alınmasına veya tutuklanmasına neden olma" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından dava açtı.
İlker Çınar'ın ayrıca "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlamasından da cezalandırılması talep edildi.
YORUMLAR | Tüm Yorumlar Popüler Yorumlar |
Bu habere henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin. |
![]() |
Zeynep'in katili boksöre 'ağırlaştırılmış müebbet' istendi 15 Nisan 2021 20:29 | ![]() |
Ahmet Altan cezaevinden çıktı 14 Nisan 2021 21:58 |
![]() |
'Futbolda şike kumpası' davasında sanıklara rekor ceza istendi 14 Nisan 2021 20:03 | ![]() |
Hastanede terör estirmişlerdi 2'si tutuklandı 7'si serbest kaldı 14 Nisan 2021 17:16 |
![]() |
Kız çocuğunun fotoğrafını çeken zanlı tutuklandı 14 Nisan 2021 16:14 | ![]() |
Sedat Peker suç örgütü operasyonunda gözaltı süresi uzatıldı 14 Nisan 2021 15:38 |
![]() |
TIR faciasında şoför, çarpmayı önlemek için yolun sağına ve soluna kaçmamış 14 Nisan 2021 14:12 | ![]() |
Listem hazır diyen Sevda Noyan: Nüktedan olarak söyledim 13 Nisan 2021 19:58 |
![]() |
Soma davasında savcı mütalaasını açıkladı 13 Nisan 2021 19:55 | ![]() |
Ergun Mengi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı 12 Nisan 2021 23:52 |