Akdağ: Kırım Kongo hastalığı ile çok ciddi bir şekilde mücadele ediyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2010 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ile çok ciddi bir şekilde mücadele ettiklerini belirterek, ''Bu mücadeleyi kazanmamızın yolu köylerde yaşayan, özellikle hayvancılıkla uğraşan çiftçi kardeşlerimizin kendilerini koruma konusunda hassasiyet göstermeleridir'' dedi.

Bazı incelemelerde bulunmak üzere Tokat'a gelen Bakan Akdağ'ı, Tokat-Amasya il sınırında Tokat Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, AK Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen ile öteki yetkililer ve vatandaşlar karşıladı.

Burada iki kız öğrencinin çiçek verdiği Bakan Akdağ, karşılama töreninin ardından Turhal Belediyesini ziyaret etti.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen'den belediyenin çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Akdağ, Tokat'a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla sağlık alanında hizmetler getirmeye devam ettiklerini söyledi.

Yaz mevsiminin yaklaştığını, bölgede görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'na karşı dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Akdağ, ''Bu bölgelerde Kırım Kongo diye bir hastalık var. Çok ciddi bir şekilde mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi kazanmamızın yolu köylerde yaşayan özellikle hayvancılıkla uğraşan çiftçi kardeşlerimizin kendilerini koruma konusunda hassasiyet göstermeleridir. Tokat'ta kalacağım bir gün içerisinde bu konuyu birkaç kez daha konuşacağım. Bu konuşmaları yaptığım arkadaşlarımızın ve basın mensuplarının bu meseleyi vatandaşlarımıza iletmesi önemlidir'' diye konuştu.

Bütün meselenin Kırım Kongo virüsünü taşıyan kenelerin vücuda yapışmasını önlemek, yapışanların da kısa sürede vücuttan çıkarılmasını sağlamak olduğunu anlatan Bakan Akdağ, şunları kaydetti:

''Yapıştıktan sonraki ilk birkaç saat içerisinde bulaştırma ihtimali çok az. Biraz önce bahsettiğimiz kırsalda yaşayan kardeşlerimiz, ilçelerde yaşasalar bile hayvancılıkla uğraşanlar öğle veya akşam üzeri üstünü başını soyunup bir yakınının yardımıyla, 'kene var mı?' diye bu mevsimde üzerini kontrol etmelidir. Bu mevsim mayıs ortalarında başlayıp ağustosun ortasına kadar devam eden yaklaşık 3 ay gibi bir zaman. Elimizden geldiği kadar bu virüsün yayılmasını ve hastalık yapmasını kontrol etmek için gayret edeceğiz. Vatandaşlarımızın bu konuda hassas olmaları lazım.''

Bakan Akdağ, 25 yıl önce eşiyle tanışma aşamasında Zileli bir tanıdığının kendisine yardımcı olduğunu belirterek, bu nedenle Turhal'a komşu Zile ilçesinin de kendisi için ayrı bir önemi olduğunu söyledi.

Turhal Belediye Başkanı Gözen de Bakan Akdağ'a konuşmasının ardından ceviz ağacından yapılmış bir sandık armağan etti.

Daha sonra Merkez Camisi'nde cuma namazını kılan Bakan Recep Akdağ, cami çıkışında vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Turhal Devlet Hastanesinin acil servisi ile bahçesini de gezen Bakan Akdağ, buradaki incelemelerinin ardından il merkezine hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber