Memura hakaret ettiği için 6 ay 7 gün 'okul temizle' cezası aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2010 13:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Malatya'da görevi başındaki iki polise hakaret eden 2 çocuk babası İsmail Sarcan isimli vatandaşa Denetimde Serbestlik Yasası çerçevesinde bir ilköğretim okulunda 6 ay 7 günlük temizlik cezası verildi. Ailesinin ihtiyacını karşılayan tek kişi olan Sarcan'ın cezasını çekmeye başlamasıyla, Türk vatandaşı olmadığı için çalışamayan eşi Knorik Voskonyan ve iki çocuğu, maddi imkansızlıklar içine düştü. Evlerinde hiçbir yiyecekleri bulunmayan aile yardım beklediklerini belirtti.

Sarcan ailesini maddi sıkıntılara sokan olaylar zinciri şöyle gelişti: 5 yıl önce evlenen İsmail Sarcan ve Knorik Voskonyan, ev sahibiyle yaşadıkları tartışma nedeniyle polisi çağırdı. İhbar üzerine eve gelen polis memurlarıyla İsmail Sarcan arasında tartışma yaşandı. Tartışma sırasında Sarcan'ın hakaret ettiğini öne süren polis memurları dava açtı.

Mahkeme heyeti, diş teknisyeni Sarcan'ın hakaret suçunu işlediğini tespit ederek TCK'nın 125 ve 43. Maddeleri gereğince 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Karar, mahkemede görülen saygılı tutum ve pişmanlık nedeniyle kısa süreli olan hapis cezası Denetimde Serbestlik Yasası kapsamında sanığın kamuya yararlı bir işte çalıştırılmasına dönüştürüldü. Denetimde Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü, Sarcan'ın cezasını Gazi İlköğretim Okulu'nda çekmesini kararlaştırdı.

Sarcan, okulda temizlik cezasını çekmeye başlayınca, ailesi maddi sıkıntılar yaşamaya başladı. Sağlık sorunları nedeniyle son yıllarda zaten çalışmakta güçlük çektiğini belirten Sarcan, "Ben polislerle tartıştım, ama hakaret etmedim. Emniyet müdürlüğünün önceki yıllarda bize büyük yardımları oldu. O yüzden polis memurları hakkında şikayette bulunmadım. Şimdi de ceza aldım, 6 ay 7 gün ücretsiz olarak burada çalışacağım. Zaten ailemi geçindirmekte zorlanıyordum. Şimdi tamamen parasız kaldık." dedi.

Türk vatandaşı olmadığı için çalışamayan İsmail Sarcan'ın eşi Knorik Voskonyan ise kocasının ceza almasıyla temel ihtiyaçlarını alamaz hale geldiklerini ifade etti. Yiyecek bulmakta zorlandıklarını anlatan Ermeni eş Voskonyan, "5 yıl önce ikimizin de ortak arkadaşımız aracılığıyla tanışarak evlendik. 11 ve 5 yaşında iki kız çocuğumuz var. Ben Türk vatandaşlığına geçmeye çalışıyorum. Türk vatandaşı olmadığım için çalışamıyorum. Şu an sadece Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden çocuk yardımı alabiliyorum. Evde sadece iki kanepe, biri bozuk iki yatak, biraz da mutfak eşyasının dışında hiçbir varlığımız yok." diye konuştu.

İlkokul 5'e geçen Ayşe Sarcan isimli kızının başarısıyla sevinen anne Voskonyan, "Tek tesellim onun derslerinde çok başarılı olması oldu. Karnesindeki notların hepsi beşli not sistemine göre 5. Türk vatandaşı olmayı başarabilirsem ailemizi geçindirmek ve onun okuması için çalışacağım." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber