TSK'da yeni personel yönetim sistemi

Haber Giriş : 31 Mart 2005 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri, 21. yüzyıldaki yapısı ve bu yapı içinde çok önemli bir yeri olan Personel Yönetim Sisteminin yeniden yapılandırılması için kapsamlı bir proje başlattı. Bu kapsamda, 2002 yılında Genelkurmay Personel Başkanlığının teşkilat yapısı değiştirilerek Personel Yönetim Sistem Dairesi kuruldu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın web sitesinde yer alan "personel konuları" başlıklı yazıda, TSK personelinin günümüz şartlarına göre nasıl yeniden yapılandırılacağı belirtiliyor. Amacı; YöTSK Personel netim Sisteminin aksayan, uygulanamayan ve eleştirilen birçok yönünün günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden düzenlenerek TSK Personel Politikasını çağın gereklerine uygun olarak şekillendirmek olan Personel Yönetim Sistemi-2010 (PYS-2010) projesi, TSK'nın 21. yüzyıldaki personel yapısına önemli ölçüde şekil verecek.

Personel sisteminde dinamik bir yapıya sahip olan TSK, tıpkı silah sistemlerinde olduğu gibi rasyonel yönetim sisteminde de gelişen teknolojiye uyum sağlama zorunluluğu hissediyor. Bu gelişimi sağlayacak Personel Yönetim Sistemi-2010 projesi kapsamında, mevcut personel sistemi; insan gücü yapısı ve ihtiyacının tespiti, temin, yetiştirme, istihdam, ücret ve sosyal politika ve ayırma/ayrılma alt sistemleri başlıkları altında tüm yönleri ile inceleniyor. Personel Yönetim Sistemi, birbiriyle etkileşimli çok sayıda alt sistemden oluşuyor. Her bir alt sistemin münferiden ele alınarak düzeltici tedbirler alınması yerine, her bir alt sistemin sistem bütünlüğü içerisinde incelenerek yeni Personel Yönetim Sisteminin oluşturulmasının en uygun hal tarzı olduğu değerlendiriyor. Personel Yönetim Sistemi-2010 projesinin 5 safhada tamamlanması planlanıyor.

Birinci safhada; her alt sistemin problem sahaları ayrıntılı bir şekilde tespit edilen, ikinci safhada; problemlerin tespitini müteakip geleceğin TSK personel yapısının esaslarını oluşturacak ve gidilecek yolu belirleyecek yeni personel konsepti bir sistem bütünlüğü içinde hazırlandı.

Üçüncü safhada ise; personel konsepti esasları doğrultusunda alt sistemleri kapsayacak ve yetiştirme-istihdam-terfi arasında doğal bir bağlantı oluşturacak yeni Personel Yönetim Sistemi tespit edilecek. Yeni Personel Yönetim Sisteminin belirlenmesini müteakip uygulama ile ilgili esasları tespit edilerek, mevzuat çalışmalarının yapılacağı dördüncü safhanın ardından, beşince safhada yeni Personel Yönetim Sistemi uygulamaya konulacak. TSK, halihazırda, üçüncü safha faaliyetleri kapsamında, yeni personel yönetim sisteminin esaslarını oluşturma çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, sistemin mihenk taşları olan "Kadro, Terfi, Değerlendirme ve Askerlik Sistemi" politikalarına öncelik vererek, kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile koordineli olarak oluşturulan çalışma grupları, faaliyetlerine devam ediyor.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber