Denizcilik Müsteşarlığı kaldırıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Kasım 2011 02:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 Kasım 2011 tarihli mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan 655 sayılı KHK ile "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı" kurulmuş ve teşkilatlandırılmıştır. Bu KHK'da personel konularına ilişkin olarak yer alan önemli düzenlemeler şu şekildedir:

- Denizcilik Müsteşarlığı tüzel kuruluşu kaldırılmıştır.

- 5 sürekli kurul, kuruldu. Ayrıca geçici kurul da kurulabilecek. Sürekli ve geçici kurulların üye sayısı en fazla 7 olacak. Sürekli ve geçici kurulların Bakanlık ve Bakanlık kuruluşları dışındaki kamu personeli olan üyelerine, KİT yönetim kurulu üyelerine ödenen aylık ücretin %25'i, diğer üyelerine ise %50'si ödenecek.

- Bakanlık görev alanına giren konularda çalıştırılmak üzere merkez teşkilatında Ulaştırma ve Haberleşme Uzman ve Uzman yardımcısı, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uzman ve uzman yardımcısı ile merkez ve taşra teşkilatında ise Denizcilik Uzman ve Uzman Yardımcısı istihdam edilecek.

- Daha önce verilmekte olan ek ödemeye aynen devam edilecektir. Ancak, Denizcilik Müsteşarlığı daha önce bağımsız bir tüzel kişilik olduğundan şimdi ise Bakanlığın bir alt birimi olduğundan, ek ödemeden mülga müsteşarlıktaki personel de yararlanacak.

- 9/4/1987 tarihli ve 3348 sayılı Ulaştırma Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile 10/8/1993 tarihli ve 491 sayılı Denizcilik Müsteşarlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname yürürlükten kaldırılmıştır.

- Ulaştırma Bakanlığı ile Denizcilik Müsteşarlığında yer alan tüm üst düzey kadrolar görevden alınmış ve müşavir yapılmıştır. Bu iki kurumun taşrada yer alan bölge müdürleri müşavir, bölge müdür yardımcıları araştırmacı yapılmıştır. Diğer unvanlarda bulunan personel aynı unvanla yeni Bakanlıktaki görevlerine atanmış sayılacak. Eski maaş ile yeni maaş arasında fark olması halinde fark tazminatı verilecektir.

- Bakanlıkta yeni kurulan ana hizmet birimi niteliğindeki genel müdürlükler şu şekildedir:

1) Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü
2) Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü
3) Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü
4) Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü (Yeni)
5) Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü
6) Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü
7) Haberleşme Genel Müdürlüğü
8) Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü (Yeni)
9) Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (Yeni)
10) Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü (Daire Başkanlığıydı, Genel Müdürlük yapılmıştır)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber