39 puanla Devlet memuru olmada, torpil var mıdır?

Bugün Sabah gazetesinde, Safure Cantürk imzasıyla yayımlanan haberde, 39 puan alanların 2011/2 KPSS tercih işlemlerinde atandığı belirtilmektedir. Bu başlıktaki bir habere, genel olarak "Ben 85 puan aldım atanamadım" gibi yorumlar gelmekte, bu da sanki yerleştirme işlemlerinde torpil yapıldığı gibi bir intiba oluşturacaktır. Oysaki her kadroda aranan nitelik farklıdır. 39 puanla atama yapılan kadro Fizyoterapist kadrosudur. Zaten, fizyoterapist kadrolarının çoğu da boş kalmıştır. Mezunu sayısı çok fazla olan bölümlerin taban puanı çok yüksekte kalmış, az olan ve ihtiyaç duyulan bölümlerin taban puanı ise çok düşük kalmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Aralık 2011 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SABAH GAZETESİNDE YER ALAN HABER

SAFURE CANTURK

ÖSYM'nin 2011 KPSS/2 sınavına göre kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına yapılan yerleştirme sonuçlarını önceki gün açıklandı. Üniversite mezunlarının girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) 60-70 gibi puanlar aldığı halde bunu düşük bulan ve memur olarak çalışmak için herhangi bir kuruma başvuru yapmayanlara büyük bir üzüntü yaşatacak tablo ortaya çıktı. Çünkü yüzlerce kişi 50 ve altı puanlarla devlet memuru oldu. Sınavda sadece 4 soruyu doğru cevaplayan bir aday, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına kadrolu memur olarak atandı. Yerleştirme sonuçlarındaki en şaşırtıcı yerleştirme Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda gerçekleşti. 4 doğru cevapla 26 puan alan bir aday fizyoterapist olarak bakanlığa . Bununla da kalmadı, Sağlık Bakanlığı 38 puanla mühendis aldı. İstanbul Küçükçekmece Belediyesi 48, Kalkınma Bakanlığına 60, İçişleri Bakanlığı 40 puanla memur alırken, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğüne 53 puanla mütercim yerleştirildi. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, taban puanı 50'den başlayarak 89 kadroya psikolog alırken, sosyal çalışmacı uzmanlarının puanları 39'a kadar düştü. 11 Temmuz'da yapılan KPSS/2 lisans sınavına, 412 bin 984 aday devlet memuru olabilmek için katılmıştı. Sadece 8 bin 234 kadro ve pozisyon için yerleştirme yapıldı.

MEMURLAR.NET'İN DEĞERLENDİRMESİ

Her kadroda aranan nitelikler ve mezun olunan bölüm şartı farklıdır. Boş kalan kadroların çoğu; psikolog, hemşire, fizyoterapist, sosyal çalışmacı gibi kadrolardır. Devlet bu kadroları bulmakta zaten zorlanmaktadır. Bu nedenle, çok düşük puanla atama yapılmış olmasında bir gariplik bulunmamaktadır.

Lisans düzeyinde boş kalan kadrolar için TIKLAYINIZ,

Önlisans düzeyinde boş kalan kadrolar için TIKLAYINIZ.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber