KYTK Taslağı 4: Kamu yönetim tarihinde ilk kez, günlük sorunların çözülmesi ve geçmişin denetlenmesi uygulamasından stratejik planlamaya dayalı yönetim anlayışına geçilmektedir.

Haber Giriş : 24 Eylül 2003 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KYTK Taslağı 4: Kamu yönetim tarihinde ilk kez, günlük sorunların çözülmesi ve geçmişin denetlenmesi uygulamasından stratejik planlamaya dayalı yönetim anlayışına geçilmektedir.

Taslağın 3/c maddesinde Stratejik plan "Kamu kurum ve kuruluşlarının uzun ve orta vadeli amaçları, temel ilke ve politikaları, hedef ve öncelikleri, ölçülebilir performans ölçüleri ile bunlara ulaşmak için izlenecek yöntemleri ve kaynak dağılımlarını içeren plan" şeklinde tanımlanmıştır.

Kanun getirmiş olduğu sistemde, kamu kurum ve kuruluşları stratejik yönetim anlayışına geçmesi benimsenmiştir. Böylece, günlük sorunların çözülmesi ve geçmişin denetlenmesi yaklaşımından geleceğin planlanması ve sonuç odaklı bir yönetim anlayışına geçilmiş olacaktır.
Bu amaçla,
- Kurum ve kuruluşların stratejilerini ve politikalarının geliştirmek,
- Amaç ve hedeflerini, performans ölçütlerini ve hizmet kalite standartlarını belirlemek,
- Kurumun faaliyet sonuçlarını periyodik olarak gözden geçirmek ve değerlendirmek,
- Gerekli tedbirleri önermek üzere,
Strateji Geliştirme Kurulları kurulmaktadır.

Kurum ve kuruluşların strateji ve politikaları, kurum içi ve dışı ilgili tüm tarafları kapsayacak bir yaklaşım içinde iyi yönetişim ilkeleri doğrultusunda oluşturulacaktır. Bu nedenle, kurul bakanlık müsteşarının başkanlığında, bakanlığın ana hizmet birimlerinin yöneticileri yanında; konu ile ilgili sivil toplum örgütleri, bilim adamları, uzman kişiler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları temsilcilerinden oluşur.

Ayrıca yapılan düzenlemede Stareteji Geliştirme Kurulu dışında, bakanlıklarda ve bağlı kuruluşlarda faaliyet alanıyla ilgili diğer sürekli kurullar da oluşturulmasına imkan tanınmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber