Genel Kurul cezaevleri kanun tasarısını görüşüyor...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ocak 2013 16:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Genel Kurul cezaevleri kanun tasarısını görüşüyor...

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, öğretmenlerin alan değişikliğinden sonra intiharın eşiğine geldiklerini söylediğini kaydetti.

BDP'li Birtane, öğretmenlerin alan değişikliğiyle ilgili sorunları hakkında yaptığı gündemdışı konuşmada, 4+4+4 uygulamasından sonra 80 bin öğretmenin norm fazlası konumuna düştüğünü öne sürdü.

Bu aşamada alan değişikliğinin devreye girdiğini belirten Birtane, bunun öğretmenleri daha da mağdur bıraktığını söyledi. Birtane, öğretmenlerin geçtikleri alanda yetersiz kaldıklarını ve verimsiz olduklarını söylediğini anlatarak, ''Öğretmenler, öğrencilerin kendilerinden faydalanamadığını, öğrencilere yeterince yararlı olamadıklarını ve bunun da psikolojilerinin bozularak depresyona girmelerine neden olduğunu söylemektedir'' dedi.

Alanlarından memnun olmayan öğretmenlerin, il dışına gitmeyi kabul etmeleri halinde tayinlerinin yapılacağının belirtildiğini kaydeden Birtane, bazı öğretmenlerin kendisine gönderdiği mektupları okudu.


*18 aydan az cezası olan 15 bin hükümlü tahliye olabilir


Birtane, bir öğretmenin mektubunda, ''alan değişikliğinden sonra psikolojisinin bozulduğunu ve intihar eşiğine geldiklerini belirttiğini'' kaydetti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit Babıali baskını hakkında, CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan da tarım satış kooperatifleri birliklerinin güçlüklerinin değerlendirilmesi hakkında gündemdışı konuştu.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, ''Cep telefonları, kredi kartları, internet, Facebook yüzünden ne kadar ailenin ayrıldığını, ne kadar aile içi şiddetin meydana geldiğini düşünmemizde yarar var'' dedi.

CHP, Danışma Kurulu toplanamadığı için kadınların içgücüne katılım ve iş yaşamında karşılaştığı sorunlara ilişkin araştırma önergesinin, bugün görüşülmesini grup önerisi olarak TBMM Genel Kurulu'na getirdi.

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, öneri lehinde yaptığı konuşmada, kadınların işgücüne katılımının düşük olduğunu, 4 kadından 1'inin çalıştığını, yüzde 75'inin işsiz olduğunu belirtti.

Güler, kadının işsizine işsiz değil; ev kadını denildiğini belirterek, 18 milyon çalışan erkeğe karşın 7 milyon kadının çalışma olanağı bulduğunu ifade etti. Güler, bu durumun, kadının çalışma yaşamında açık şekilde ayrımcılığa tabi tutulduğu anlamına geldiğini kaydetti.

CHP'li Güler, çalışma hakkının, anayasa doğrultusunda erkeklere olduğu kadar kendisine de tanınmış bir hak olduğunu dile getirdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Sevim Savaşer, AK Parti iktidarında, kadınlara yönelik önemli yasal düzenlemeler yapıldığını ifade ederek, bu düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Savaşer, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesinde kadın istihdamının artırılmasına yönelik alt komisyon kurulduğunu anımsattı.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, kadın denildiğinde herkesin titremesi gerektiğini, kadın meselesinin aslında erkek meselesi olduğunu belirtti.

Kadına yönelik tavır, tutum, uygulamaların gözden geçirilmesi gerektiğini ifade eden Yeniçeri, yasaları değiştirerek kadına yönelik şiddetin, ekonomik, sosyal yapının değişeceğinin düşünüldüğünü aslında bunun sadece yasa meselesi olmadığını kaydetti.

Erkeğin kafa yapısını, kalıplarını değiştirmeden kadın sorunlarının çözülemeyeceğini vurgulayan Yeniçeri, ''Cep telefonları, kredi kartları, internet, Facebook yüzünden ne kadar ailenin ayrıldığını, ne kadar aile içi şiddetin meydana geldiğini düşünmemizde yarar var'' dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülüyor.

CMK ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hk. Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının maddelerine geçilmesi kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber