'Türk, Öğün! Çalış! Güven!' Yazısının kaldırılmasına tepki

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Atatürk büstünün altında yazan ‘Türk, Öğün! Çalış! Güven!' yazısının kaldırılmasını protesto etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2013 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türk, Öğün! Çalış! Güven!' Yazısının kaldırılmasına tepki

TGB üyeleri Aydınlıkevler Mahallesi'nde bulunan Burhan Dinçbal İlkokulu önünde toplandı. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan TGB İl Başkanı Aykutalp Avşar, Atatürk büstünden milletin kaderi için önemli ibarelerin kaldırıldığını söyledi. Avşar, "Türk, Öğün! Çalış! Güven! Ve 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene!' yazıları yerine hiçbir anlam içermeyen seramik kaplamalar yerleştirildi. Mustafa Kemal'in, Türk Milleti'ne ışık tutan bu sözlerden daha anlamlı mı bulundu seramik kaplamalar, bunu merak ediyoruz. Eğer okul müdürümüzün algısında bir yanılsama oluştuysa düzeltmeyi bir borç biliriz. Biz umut ediyoruz ki, müdür beyde bu anlamlı sözleri yanlışlıkla büstten kaldırmıştır. Bilmeyenlere, anlamayanlara, anlayıp da işine gelmeyenlere açıklayalım bu sözleri." diye konuştu.

Türk Milleti'nin Cumhuriyet'in ışığıyla aydınlatıldığını kaydeden Avşar, "Yıllarca ortaçağ karanlığına teslim olmuş kişilere karşı Cumhuriyet'in ışığıyla aydınlatıldı Türk Milleti. Bu ancak çalışarak başarılabilirdi ve öyle de oldu. İnsanlarımız çalıştıkça ortaçağ zihniyetinden uzaklaştı. Kendisi ve kendisi gibi emek harcayan insanlar için çalıştığından, o sömürücü karanlık zihniyetin bir daha hortlamayacağına güvendi milletimiz. İşte Mustafa Kemal'in Türk Milleti'ne 'Güven!' sözü de bu anlamı taşımaktadır. Türk ancak, öğünerek çalıştıkça ve cumhuriyet değerlerine güvendikçe muasır medeniyetler seviyesine yükselecektir. Bu yüzden de 'Türk, Öğün' Çalış' Güven!' sözüne karşı alınacak tutum milletimize ve milletimizin haysiyetine karşı alınan bir tutumdur." ifadelerini kullandı.

Okul müdürünün, sözün anlamının farkında olmadan yazıyı kaldırdığını ve yerine seramik kaplama döşediğini dile getiren Avşar, "Müdürümüz bu sözün ya anlamının farkında olmayarak o yazıyı kaldırdı ya da seramik kaplamalar oraya yanlışlıkla döşendi. Şimdi içimiz rahat. Çünkü, okulun bütçesine de zarar vermesin diye, yazıyı buraya getirdik yerine koyulsun diye. Müdürümüzün de bu hassasiyetimizin farkında olup, gereken özeni göstereceğinden hiç şüphemiz yok." şeklinde konuştu.

TGB üyeleri daha sonra, üzerinde 'Türk, Öğün' Çalış' Güven!' yazılı pankartı, okul bahçesinin demir parmaklıklarına astı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber