Sabah Gazetesinin Bir Haberinde, 'Üç Yanlış'

Sabah gazatesinde, bugün "Atamada tarih gerilimi" başlığı ile bir haber yer almıştır. Memurlar.net olarak bizler de haberi, sabah saatlerinde sayfamıza almıştık. Ancak haberde üç yanlış bulunmaktadır. Yanlışlar; atama sayısı, atama tarihleri ve Türkçe öğretmenliğine yapılacak atamalara ilişkindir. Bu konuya ilişkin detay için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ocak 2006 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Kadrolu öğretmen atama sayısı haberde belirtildiği gibi 16 bin değil 20 bindir.

2- Başvurular 1-5 Şubat tarihleri arasında değil 25 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında alınmaktadır.

3- Türkçe öğretmenliğine göre yapılacak atamalar gazetenin yaptığı açıklama gibi değildir. Geçen yıl yapılan uygulama sadece geçen yıla münhasırdır. Bu yıl türkçe öğretmenliğine, Eğitim Fakültesi Türkçe öğretmenliği bölümü mezunları öncelikli olarak atanacaktır. Kılavuzda yer alan açıklama bu şekilde olup, yerleştirme işlemleri de bu kılavuza göre yapılmaktadır.


İŞTE SABAH GAZETESİNDE YER ALAN HABER

Atamada tarih gerilimi/ Sabah Gazetesi/ 30.01.2006

Bakanlık öğretmen adayları için 1-5 Şubat tarihleri arasında başvuruyu zorunlu kılıyor.

Bir hafta sonra mezun olacak yüksek lisans programı öğencilerinin durumu ise belirsiz.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 16 bin yeni öğretmen alımı, yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Bakanlığın, öğretmen adayları için 1-5 Şubat tarihleri arasında başvuruyu zorunlu kılması, "tezsiz yüksek lisans programı"na devam eden öğrencileri mağdur etti. Çünkü bu öğrenciler, başvuru süresinin tamamlanmasından bir hafta sonra mezun olacak. Bu nedenle öğretmen olabilmek için 8 ay kadar daha beklemek zorunda kalacak. Milli Eğitim Bakanlığı, bu durumdaki öğretmen adaylarına müjde vermeye hazırlanıyor. Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, bu adayların öğretmenlik başvurularının, üniversitelerin yazı göndermeleri halinde kabul edileceğini söyledi. Kaya şöyle dedi: "Sorunun yaşandığı üniversiteler bize bunu bir yazı yazarak, bildirsinler. Biz de bakanlık olarak öğretmenlik başvuru birimlerine gerekli uyarıları yapalım. Başvuru formlarına 'formasyonu başvurudan sonra gelecek' diye not düşelim."

Her yıl 40 bin mezun veren eğitim fakültesi çıkışlı öğretmen adayları ise farklı fakültelerden mezun olanların 6 ay gibi kısa bir sürede, "pedagojik formasyon" alarak öğretmenlik hakkı elde etmesini eleştiriyor. Eğitim Sen Genel Başkanı Aladdin Dinçer, bu şekilde Urdu Dili ve Edebiyatı gibi bölümlerden mezun olup, öğretmenlik için başvuru yapan yaklaşık 40 bin kişi olduğunu ve bunun öğretmen olarak yetiştirilenlere haksızlık olduğunu savundu.

BÜYÜK YARIŞ YAŞANACAK

Atamalarla ilgili ikinci tepki Türkçe öğretmenliği bölümü mezunlarından geldi. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunları da Türkçe öğretmenliği için başvuru yapabiliyor. Geçen yıl bu şekilde başvuru yapan Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunları nedeniyle atanamayan 400 öğretmenin açtığı dava da sürüyor. Türkçe öğretmenliği bölümü mezunları şubat ayında gerçekleştirilecek atamalarda da Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunlarıyla kendileri için ayrılan kadroyu paylaşmak zorunda kalacak.

Nergis DEMİRKAYA / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber