Bakterilerden korunmak için acı biber yiyin!

Her 2 kişiden birini vuran bakteriler kansere davetiye çıkarıyor. Acı kırmızı biber yiyerek bu tehlikeden korunabilirsiniz.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Nisan 2014 15:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Bakterilerden korunmak için acı biber yiyin!

HER yaştan insanı tehdit eden mide bakterilerine dikkat! Midede çoğalan bir bakteri türü olan helikobakter pilori; ülser, mide kanseri ve lenfomasının en önemli nedenleri arasında yer alıyor. Mide kanseri ve ülserden, bu bakterinin yok edilmesiyle kurtulmanın mümkün olduğunu söyleyen Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, şöyle konuşuyor: "Bu mikrop bir bakteridir. Mide asidinden etkilenmez. Genellikle çocukluk çağında mideye yerleşir. Midede kendiliğinden kaybolmaz. Mutlaka tedavisi gerekir." Prof. Dr. Mocan, bağışıklık sistemi zayıf olanlarda bakterinin daha çabuk yerleşeceğini belirterek, sağlığı tehdit eden bu rahatsızlığa karşı korunma yollarını şöyle anlatıyor: Acı kırmızı biberin helikobakteri pilori gelişimini engelleyici etkisi vardır. Fakat mide ülseri meydana geldikten sonra acı tüketilmesi uygun değildir.

ÜLSERİN İLACI KEKİK

Sigara içmek, bakteriye bağlı ülser ve kanser oluşumunu daha da artırır. Antioksidanlar ve C vitamini açısından zengin gıda alımı, helikobakteriye bağlı hastalıkları azaltır. Bunun için portakal, greyfurt, domates, kuşburnu, maydanoz ve karnabahar yiyin. Papatya, kekik ya da sarı kantaron çayı, mide ağrılarını azaltır. Bu çaylardan günde 1 fincan içilmesi, mideyi rahatlatmada etkilidir.

ZENCEFİL VE BALI UNUTMAYIN

Zencefil, tarçın, meyan kökü, diken üzümü, ülserin oluşmasını önler. Zencefil kökünü iki su bardağı suda kaynatın. 15 dakika bekletip için. Midenizi rahatlatacaktır. Karahindiba, kişniş tohumu ve biberiye, hazmı kolaylaştırır. Böylece mideyi rahatlatır. Bal yemek de midede ağrı ve yanma şikayetlerini yok eder. Diyabet öykünüz yoksa bir tatlı kaşığı doğal bal

tüketebilirsiniz.

Tuzlu ve konserve gıda yiyenlerde kanser riski artar. Sarımsak ise helikobakteri piloriyi öldürmede etkilidir.

NASIL TEŞHİS EDİLİR?

HASTALIĞIN tanısı endoskopi, kan tetkikleri veya nefes testiyle konabilir. Büyük abdestle ya da nefeste üre testi ile teşhis edilebilir. Endoskopide mide ülseri varsa helikobakteri veya kanser riski için biyopsi alınır. Helikobakter pilori saptanırsa antibiyotik tedavisine başlanır ve 3 ay sonra tekrar endoskopi yapılması şarttır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber