Ümraniye Cezaevi Müdürü ağır cezalık oldu

Haber Giriş : 22 Haziran 2006 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, bir ihbar mektubu üzerine İstanbul Ümraniye Kapalı Cezaevi Müdürü Abdülkadir Öztüfekçi hakkında, Kahramanmaraş Cezaevi Müdürlüğü döneminde sahte belge düzenleyerek menfaat temin ettiği ve görevini kötüye kullandığı iddiasıyla dava açtı.

İhbar üzerine Abdülkadir Öztüfekçi hakkında 15 Mart 2004 ve 18 Ekim 2005 tarihlerini kapsayan bir araştırma başlatıldı. Araştırma sonucunda Öztüfekçi'ye ?Zincirleme biçimde resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanmak, Orman Kanunu'na ve Dernekler Kanunu'na muhalefet' gibi 4 ayrı suçtan Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

TUTUKLULARA ÖZEL MUAMELE

Halen Ümraniye Kapalı Cezaevi Müdürlüğü görevini yürüten Öztüfekçi'nin, eşi Emine Tüfekçi'nin Kahramanmaraş Ticaret Borsası'nda ücretli ve sigortalı olarak çalıştığı halde eşinin çalışmadığını beyan edip gerçeğe aykırı belge düzenleyerek eş yardımı aldığı iddia edildi.

Öztüfekçi'nin, rahatsızlanan oğlu Furkan Öztüfekçi'yi de tedavi için Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne Adliye ve Cezaevi Spor Kulübü Derneği'ne ait araçla götürmesine rağmen gerçeğe aykırı belge düzenleyerek yolluk aldığı belirtildi.

Cezaevi Müdürü Öztüfekçi'nin Pazarcık İlçesi'nde adam öldürmekten tutuklu bulunan Erol U.'yu güvenlik zaafiyetine neden olacağını bilmesine rağmen cezaevi idare çay ocağında çalıştırdığı, bu tutukluyla yakınlık tesis edip kendisi dışarı çıktığında makam odasının anahtarını verip telefonlarına baktırdığı da iddia edildi.

Cezaevinde 3 ayrı kadın koğuşu bulunmasına rağmen Leyla K., Saniye D. ve Sevda Ç. adlı kadın hükümlülere özel muamelede bulunulduğu, ayrı oda tahsis edildiği ve bu uygulamanın hükümlüler arasında huzursuzluğa neden olup, eşitlik ve tarafsızlık ilkelerini zedelediği belirtilen iddianamede Öztüfekçi'nin diğer suçları da şöyle sıralandı:

?Cezaevinin iş yurdunda 7 adet çeşitli büyüklüklerde oyma ceviz sandık ve mücevher kutusu yaptırdığı, cezaevi içerisinde spor kompleksinin yapımı sırasında işçilere hükümlü ve personel iaşesi olan yemekten verip kurum malını korumak yerine bunu yapmayarak görevini kötüye kullandığı, Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürlüğü'nün Suçatı Deposu'ndan 3 adet çam tomruğu alıp bunların bir kısmını cezaevinde kullanırken bir kısmını tayini çıktığında evine götürerek Orman Kanunu'na muhalefet ettiği?

Abdülkadir Öztüfekçi'nin Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanmasına 13 Eylül 2006'da başlanacak.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber