Vekil çocuklarına 25'ine kadar TBMM bakacak

Haber Giriş : 02 Temmuz 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trilyonları bulan sağlık harcamaları nedeniyle sık sık tartışma konusu olan TBMM'de Sağlık Yönetmeliği değiştirildi. Milletvekili çocuklarının sağlık harcamaları, 25 yaşına kadar Meclis tarafından karşılanacak.

Trilyonlarca lirayı bulan sağlık harcamaları nedeniyle sık sık tartışma konusu olan TBMM'de, yeni bir düzenleme ile milletvekili çocukları 25 yaşına gelinceye kadar, sağlık harcamalarının TBMM tarafından karşılanması hükmü getirildi. Ayrıca, milletvekillerinin profesörlere tedavi olma yolu açıldı. Bu durumda ücret farkı, TBMM'ye fatura edilecek. TBMM Başkanlık Divanı'nda alınan kararla getirilen yeni düzenlemeler ise şöyle:

* MAAŞTAN KESME: Vekiller ayakta yapılan tedavilerinde yüzde 20'lik ilaç katkı payını hemen ödemeyecek. Bu para
vekillerin maaşlarından kesilecek. Raporda yer verilen ithal ilaçların bedelinin tamamı da Meclis tarafından ödenecek.

* İŞİTME CİHAZI: Meclis, vekil ve ailesinin işitme cihazlarının bedellerini ödemek için resmi sağlık kurumu raporu istemeyecek. Bunun için uzman bir doktorun reçetesi yeterli olacak. Ayrıca işitme cihazı kalıbı ve pil bedelleri de Meclis tarafından karşılanacak.

* PROF. AYRICALIĞI: Meclis, bir milletvekilinin profesör ve doçentlere muayene ve tedavi olması halinde, öğretim üyesine fark bedelini ödeyecek. Bu yöntemle milletvekillerinin özel sağlık kurumlarına daha az gitmeleri amaçlanıyor.

* KLİNİK VE DİSPANSERLER: Meclis'in sağlık anlaşması yaptığı kurumlar arasına özel klinikler ve dispanserler de eklendi. Milletvekilleri sadece özel hastaneleri kullanabiliyordu.

* VEKİL ÇOCUKLARI: Meclis, milletvekillerinin evli ya da çalışmayan çocuklarının sağlık harcamalarını 25 yaşına kadar karşılayacak. Eski yönetmeliğe göre vekil çocukları 18 yaşına kadar Meclis'in sağlık olanaklarından yararlanıyordu. Bu süre çocuklar ortaöğrenime devam ediyorsa 20, üniversiteye devam ediyorsa 25 yaşına kadar çıkabiliyordu.

* YURTDIŞI GEREKÇESİ: Bir milletvekilinin yurt dışında tedavisine karar verilmişse, raporda neden Türkiye'de tedavi yapılamadığının gerekçeleri açıkca yazılacak.

* AŞILAR KAPSAMDA: Milletvekilleri hasta katılım payını ödemek koşuluyla tüm aşıları kullanabilecek. Eski yönetmelikte sadece kuduz, tetenoz ve sağlık kurulu raporu alınması halinde alerji aşılarının katılım bedeli dışındaki bölümünü Meclis ödüyordu.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber