İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Resmi taşıt ile ulaşım sağlanırsa yolluk verilmez mi?

Kamu Denetçiliği Kurumu, Beypazarı ilçesinden Ankara'ya yapılan geçici görevlerde geçici görev yolluğunun ödenmesi gerektiğine kara verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Haziran 2018 09:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Resmi taşıt ile ulaşım sağlanırsa yolluk verilmez mi?

Beypazarı İlçesinde sağlık personeli olarak çalışmakta olan memur Ankara'ya yapılan görevlendirmeler için geçici görev yolluğu alamadığını belirterek yolluk ödemelerinin yapılmasını talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurmuştur.

Dosya kapsamında yapılan incelemede, başvuranın çalışmakta olduğu İlçe sağlık personeli olarak çalışan memur, Beypazarı ilçesinden haftanın iki günü düzenli olarak, Ankara il merkezine KETEM, NTP çalışmaları, su numunesi, resmi evrak takibi, malzeme temini vb. işlerin yürütülmesi amacıyla resmi araç ile gidiş-geliş yapması dolayısıyla geçici görev yolluğu ödenmesi talebiyle idareye başvuru yapmıştır. Başvuru idare tarafından, Ankara'nın Polatlı, Beypazarı, Elmadağ, Çamlıdere, Şereflikoçhisar ve Ayaş ilçelerine görevlendirilen personele ilişkin ulaşımın idarelerince resmi taşıt aracı ile sağlanması halinde memuriyet mahallinden sayılacağı gerekçesiyle reddedilmiştir.

KDK'nın yaptığı incelemede, Harcırah Kanununun 14. maddesinde; bir vazifenin ifası amacıyla geçici olarak yurt içinde veya dışında başka bir yere gönderilenlere geçici görev yolluğunun ödeneceği düzenlemesinin yer aldığı ve kanunun 3. maddesinde de memuriyet mahallinin; memur ve hizmetlinin asıl görevli olduğu veya ikametgahının bulunduğu ilçe belediye sınırları içinde kalan ve yerleşim özellikleri bakımından bütünlük arz eden yerler ile belediye sınırları dışında kalmakla birlikte yerleşim özellikleri bakımından bu yerlerin devamı niteliğindeki mahaller ve kurumlarınca sağlanan taşıt araçları ile gidilip gelinebilen yerler olarak tanımlandığı belirtilmiş, memuriyet mahalli dışındaki yerlerin "başka yer" olarak değerlendirilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır.

KDK, anılan düzenlemelere göre; görevlendirilen yerin memuriyet mahalli olarak nitelendirilmesi için belediye sınırları dışında kalması, yerleşim özellikleri bakımından bu yerlerin devamı niteliğinde olması ve kurumlarınca sağlanan taşıt araçları ile gidilip gelinebilmesinin birlikte aranması gerektiği değerlendirmesinde bulunmuştur.

Somut başvuruda da, başvuran personelin görevini Kurumu tarafından tahsis edilen araç ile yerine getirmesinin söz konusu olmasına karşın; Beypazarı-Ankara görevlendirilmelerinin, bu iki yerleşim yerinin yerleşim özellikleri bakımından birbirinin devamı niteliğinde olmadığı ve ulaşımı düzenli olarak sağlanmayıp arızi olarak kurumlara ait taşıt araçları ile gidilip gelinebilen yer kapsamında olduğu ve memuriyet mahalli dışı olarak değerlendirilmesi gerektiği sonucuna varılarak, idarenin başvurana geçici görev yolluğu ödemesi gerektiğine karar verilmiştir.

KDK kararı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber