Okullardaki tadilat ve boya işlerini hükümlüler yapıyor

Antalya ve Muğla'da denetimli serbestlikten yararlananlar okullarda temizlik, tadilat ve boya işlerini yürütüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2019 16:09, Son Güncelleme : 21 Ocak 2019 16:44
Okullardaki tadilat ve boya işlerini hükümlüler yapıyor

Antalya ve Muğla'da denetimli serbestlik uygulamasından yararlananlar, yarıyıl tatilinde okulların boya, badana, onarım ve temizlik işlerini yapıyor.

Antalya'da yükümlülerin Mecdude Başakıncı Ortaokulu'nda başlattığı bakım ve onarım çalışmalarını Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, beraberlerindeki diğer protokol üyeleriyle inceledi.

Vali Karaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığının hem yargılamanın hızlandırılması hem de infaz sistemiyle ilgili farklı ve çağdaş çalışmaları olduğunu belirtti.

Yeni sistemin yükümlüye günde 2 saat ücretsiz çalışarak, kamuya olan cezasını infaz etme hakkı verdiğini belirten Karaloğlu, "Bu durum, kamuya ücretsiz hizmet alma hakkının yanında yükümlüyü ailesinden koparmadan cezasını yerine getirme şansı veriyor. Toplum açısından faydalı bir uygulama, olay çocuklarımız olunca kamuya bundan daha faydalı bir hizmet olamazdı." dedi.

Başsavcı İnal da Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan iş birliği kapsamında Antalya'da Mecdude Başakıncı Ortaokulunda yükümlülerin boya, tadilat, temizlik gibi işleri ücretsiz gerçekleştirdiğini kaydetti.

Bu çerçevede Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü ile belirledikleri 26 okulda ara dönemde boya, badana, temizlik işleri yapılacağını aktaran İnal, okulları yeni döneme hazır hale getireceklerini söyledi.

- "Öğrenciler tatildeyken okulları güzelleşiyor"

Muğla Denetimli Serbestlik Müdürü Can Özdemir de karıştıkları suçlar yüzünden kısa süreli hapis cezası alanların, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun gereğince denetimli serbestlik uygulamasından yararlanarak, kamu yararına ücretsiz çalışıp cezalarını çekebildiğini söyledi.

Adalet Bakanlığınca 2018-2019 eğitim öğretim döneminin yarıyıl tatilinde belirlenen okullarda denetimli serbestlik altındaki yükümlüler tarafından boya, tadilat ve temizlik işlerinin yerine getirileceğini ifade eden Özdemir, uygulamanın Muğla ve ilçelerinde belirlenen okullarda yapılacağını ifade etti.

Muğla'da uygulama kapsamında Düğerek Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulunda Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce kamu hizmeti cezası kapsamında infazı devam eden yükümlüler, okulun boya, onarım ve tadilat işlerine başladı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, 25 hükümlü Fethiye Şehit Feramil Ferhat Kaya Ortaokuluna geldi. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker ve Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya'nın da katıldığı etkinlikte, hükümlüler okulun duvarlarını boyadı.

Kaymakam Şahiner, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede 29 bin öğrenciye karne verdiklerini, öğrenciler tatil yaparken okullarının daha güzel hale getirileceğini söyledi.

Fethiye'de 74 okulun bulunduğunu, yoğunluk nedeniyle okullarda kirlenmelerin olabildiğini ifade eden Şahiner, "İlçedeki okullardaki öğrenci sayısı neredeyse Anadolu'daki bir ilçe nüfusu kadar. Bu okullarımızı nezih tutmak, sağlıklı hale getirmek hepimizin görevi. Denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerle okullar daha iyi hale getirilecek." dedi.

- Ortaca ve Dalaman'da 15 hükümlü çalışacak

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker ise cezanın sadece caydırıcılık değil aynı zamanda rehabilitasyon ve topluma faydalı insan yetiştirme amacı bulunduğunu dile getirdi.

Denetimli serbestlik birimlerince yükümlülere seminer, panel ve belli konularla eğitim verildiğini anlatan Eker, şöyle devam etti:

"Suçun işlenmesindeki nedenler araştırılarak onların topluma döndükten sonra faydalı insan olmalarını, meslek edinmelerini amaçlıyoruz. Adalet ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokol çerçevesinde Türkiye'nin dört bir tarafında bu tarz okullara boya, badana ve tadilat işlemleri yapılıyor. Biz de bu süreç içerisinde okullarımıza bir katkı sağlıyorsak ne mutlu bize."

Eker, sorumluluk sahalarında bulunan Ortaca ve Dalaman ilçelerinde de 15 hükümlünün okullarda yarıyıl tatilinde çalışacağını kaydetti.

Öte yandan yarıyıl tatili boyunca ilçedeki başka okullarda da tadilat ve boya işlerinin devam edeceği bildirildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde de 9 hükümlü Bodrum Şehit Barış Akay Anaokulunu boyadı.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Bodrum Ceza İnfaz Kurumlarından sorumlu Cumhuriyet Savcısı Bülent Dinçel, Bodrum Denetimli Serbestlik Müdürü Ruhşen Doğan'ın da katıldığı etkinlikte, hükümlüler okulda tadilat, boya ve badana işlemi gerçekleştirdi.

Etkinlikte pasta da kesildi.

HAKKARİ - Hakkari'de 11 hükümlü, Şehit Selahattin Ortaokulunda temizlik ve çeşitli işlerde hizmet etmek üzere görev aldı.

Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan işbirliği gereğince cezalarını sosyal hayat içerisinde infaz eden hükümlüler, sömestr tatili boyunca okullarda ihtiyaç duyulan çeşitli işlerde çalıştırılacak. Hükümleler; sınıfları, koridorları ve okulun önündeki kar yığınlarını temizlediler. Okula gelen Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personelleri, hükümlülere yapılacak işlere ilişkin bilgilendirmeler yaptı.

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, insanoğluna yakışır bir şekilde ceza infaz sistemi amaçlandığını belirterek, "Bugün burada bulunmamızın amacı, Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan işbirliği gereğince Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün denetimini ve takibini yaptığı hükümlülerin, 15 tatil olması nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda boya, badana, tadilat ve benzeri ufak onarım işlerinde çalıştırılmak üzere özellikle okullarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında bir araya geldik. İnsanoğluna yakışır bir şekilde ceza infaz sistemi amaçlandığı için denetimli serbestliğe önem atfetmekteyiz. Bu çerçevede faaliyetlerini yerine getiriyorlar" şeklinde konuştu.

HATAY - Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde "Okullar güzelleşiyor" etkinliği kapsamında hükümlüler okul boyadı.

Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcılığı, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kırıkhan Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleşen etkinlikte denetimli serbestlik yükümlüleri, etkinlik kapsamında okulda boya ve temizlik yaptı. Etkinlik kapsamında denetimli serbestlikten faydalanan hükümlüler okulda boya ve temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Etkinlik ile ilgili açıklama yapan Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Akgün, etkinlik kapsamında Kırıkhan'da 2, Reyhanlı'da 2 okul eğitime hazır hale getirildiğini söyledi.

Cumhuriyet Başsavcısı Akgün, "Bugün başlayan 'Okullar güzelleşiyor' etkinliğimiz 1 Şubat'a kadar devam edecek. Etkinlik kapsamında 4 okulumuzda 126 hükümlü boyama ve çevre düzenlemesi gibi etkinlikte yer alıyor" dedi.

Etkinliğe Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Akgün, Denetimli Serbestlik Müdürü Hakan Hoşgören ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cahit Ayazhan katıldı.

TEKİRDAĞ - Denetimi Serbestlik Tedbiri kapsamında kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışma cezalarının infaz işlemlerine devam edilen 14 yükümlü tarafından; Tekirdağ Süleymanpaşa İnönü Ortaokulunda taşınma, tadilat, temizlik vb. işlemleri yerine getirilmeye başlanıldı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sayın Soner Gül, Cumhuriyet Savcısı Özgür Bekdemir, Tekirdağ Denetimli Serbestlik Müdürü Vekili Seviyya Sancı, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Önder Atik, İnönü Ortaokulu Müdürü Serdar Can ve diğer okul müdürlerinin katılımıyla okulda toplantı ve inceleme gerçekleştirildi.

Başsavcı Vekili Sayın Soner Gül konuşmasında, "Kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalıştırma yaptırımı, hükümlünün işlediği suçun bedelini topluma bir anlamda geri ödemesini öngörmektedir. Bunun yanında uygulanan yükümlülük; hükümlünün kurallara uyma becerisi ve çalışma disiplini kazanmasını, başkalarının haklarına saygı göstermesini, zaman planlaması yapabilmesini amaçlayan, iyileştirme ve topluma kazandırmayı esas alan bir yükümlülük olduğunu" dile getirerek, hükümlüler yaptığı sohbette olumlu geri bildirimler aldı.

Okulların tatile girmesiyle başlayan çalışmaya, iki hafta süreyle devam olunacağı ancak hali hazırda Tekirdağ İl ve İlçelerinde tüm kamu kurumlarında çalışmaların sürekli devam ettiği bilgisi alındı.

GİRESUN - Giresun ve Artvin'de denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan yükümlüler, yarıyıl tatilinde okullarda temizlik, tadilat ve boya işleri yapıyor.

Adalet ile Milli Eğitim bakanlıkları arasında imzalanan protokolle Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen uygulama kapsamında, Giresun'da belirlenen 6 okulda çalışmalar başladı.

Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, 23 Nisan İlkokulunda düzenlenen programda, yarıyıl tatilinde yükümlüler tarafından okullarda boya, tadilat, temizlik gibi işlerin gerçekleştirileceğini söyledi.

Alan, merkezdeki 23 Nisan İlkokulunun yanı sıra Görele, Eynesil, Keşap, Espiye ve Dereli ilçelerinde belirlenen okullarda tadilat ve tamirat işlerinin yerine getirileceğini ifade etti.

Çalışmada emeği olanlara teşekkür eden Alan, "Öğrencilerimiz okul açılışında toplumumuzun bir parçası olan yükümlülerimizin katkısıyla temizlenmiş, boyanmış ve tadilat işleri giderilmiş okullarında eğitimlerine devam edecek." dedi.

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Giresun Denetimli Serbestlik Müdürü Hasan Ünal ile davetliler katıldı.

- ARTVİN

Artvin'de denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan 3 yükümlü, okullarda bakım ve onarım çalışmalarına başladı.

Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci ve Denetimli Serbestlik Müdürü Aykut Yaşar ile çalışmaların yürütüldüğü Artvin Karadenizbakır İlkokulunu ziyaret etti.

Başbay, okulun eksikleri hakkında Okul Müdürü Cevat Ünal'dan bilgi aldıktan sonra, yükümlülere kolaylıklar diledi.

KARABÜK - Karabük'te yükümlüler, belirlenen okulların bakım işlerini gerçekleştiriyor.

Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde 2018-2019 eğitim öğretim döneminin yarıyıl tatilinde, kamu hizmeti cezaları kapsamında cezaları bulunan yükümlüler, 4 Şubat'a kadar okulların bakımını yapacak.

Karabük Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde haklarında ceza ve tedbir uygulanan yükümlüler Kazım Karabekir İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu'nda bakım yapmaya başladı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak ve Karabük Milli Eğitim Müdürü Fatih Vargeroğlu ve Karabük Denetimli Serbestlik Müdürü Nesrin Uğurlu, okulu ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

Patlak, burada yaptığı konuşmada, haklarında ceza ve tedbir uygulanan yükümlülerin, Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde belirlenen okullarda boya, tadilat ve temizlik gibi işleri yapacaklarını söyledi.

Çalışmanın bütün illerle birlikte Karabük'te de yapıldığını anlatan Patlak, "Bu çalışmalar Karabük Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde haklarında ceza ve tedbir uygulanan 24 hükümlü tarafından gerçekleştirilecektir. Okulların yenilenmesi sağlanacaktır." diye konuştu.

TRABZON - Trabzon'da Denetimli Serbestlik kapsamında 149 hükümlünün çeşitli kurumlarda çalıştığı belirtildi.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel beraberindeki İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse ve Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet İpsuz ile birlikte Denetimli Serbestlik kapsamında Erdoğdu İlkokulunda çalışan hükümlüleri ziyaret etti. Başsavcı Hüseyin Tuncel, çalışmaları yerinde inceleyerek, Trabzon'da denetimli serbestlik kapsamında 149 hükümlünün çeşitli kamu kurumlarında temizlik, genel idari hizmetleri, park ve bahçe, bakım, onarım hizmetleri sınıfında çalıştığını söyledi.

Kamu kurumlarından gelen talepler doğrultusunda hükümlülerden oluşturulan bakım onarım ekipleri tarafından kurumların ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Başsavcı Hüseyin Tuncel, "Özellikle Ortahisar ilçemizde okullarımızdan gelen talepler doğrultusunda 2017-2018 yılında 20 okulumuzda 300 dersliği, koridorları, boya tadilatı, laminant parke, su tesisatı, kaynak gibi işler yapılarak 2018-2019 eğitim öğretim yılına hazır hale getirilmiştir" dedi.

2018-2019 eğitim öğretim yılında yarıyıl tatil döneminde 11 ayrı okulda çalışmaların devam ettiğini belirten Başsavcı Tuncel, "Yapılan planlama doğrultusunda ilk olarak Erdoğdu İlkokulu ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Erdoğdu İlkokulu konferans salonu, idari odalar, çok amaçlı spor salonu, bahçe ve çevre düzenlenmesi, boyama çalışmaları devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Başsavcı Hüseyin Tuncel, denetimli serbestlik uygulamasıyla sanık ya da hükümlünün toplum içinde denetim ve takibinin yapılması, iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması için ihtiyaç duyulan her türlü hizmet, program ve kaynağın sağlandığını kaydetti.

"Kurumlarımızda önemli çalışmalar yapıldı"

Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse ise suçluların rehabilitasyonu, tekrar suç işlenmesinin önlenmesi ve toplumun korunması amacına hizmet etmesi bakımından denetimde serbestlik uygulamasıyla okullarda önemli çalışmaların yapıldığını söyleyerek, "Denetimli serbestlik, ceza ve infaz sisteminin önemli bir parçası haline geldi. Toplum temelli bir uygulama olması ve infazın doğrudan toplum içinde yerine getirilmesi sebebiyle denetimli serbestlik sistemi kurulduğu günden buyana kurumlarımızda önemli çalışmalar yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

Hükümlüler bu uygulamadan memnun

Denetimli Serbestlik uygulamasından yararlanan hükümlüler adına konuşan Muhammet Sali ise "Denetimli serbestlikten yararlanarak cezamızı cazaevinde geçirmek yerine kurumlarda çalışarak, akşamları ailemizin yanında geçiriyoruz. Bizlere bu imkanı sağlayan devlet büyüklerimizden Allah razı olsun. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Cezamız bittikten sonra kaldığımız yerden işimize davam edeceğiz. Para cezamızı günde 4 saat çalışarak tamamlayacağız. Bu uygulamadan memnunuz" diye konuştu.

Samsun, Çorum, Tokat, Çankırı, Kastamonu ve Amasya'da denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan yükümlüler, yarıyıl tatilinde okulların boya, badana, onarım ve temizlik işlerini yaparak eğitime katkı sağlıyor.

Adalet ile Milli Eğitim bakanlıkları arasındaki protokolle hayata geçirilen "Emeğimiz Eğitim İçin" projesiyle, mahkemelerden kesinleşmiş cezası bulunanların kamu hizmeti yaparak hem topluma uyum sağlamaları hem de yarıyıl tatilinde okulların eksikliklerinin giderilmesi amaçlanıyor.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, proje kapsamında çalışma yapılan İlkadım Kalkancı İlkokulunu ziyaret etti.

Başsavcı Yavuz, buradaki açıklamasında, projenin önemine değinerek, "Bu proje hem kurumlar arası iş birliği hem de yükümlülerin rehabilitasyonu açısından oldukça önemlidir." dedi.

Proje kapsamında il genelindeki 33 okulda 460 yükümlü tarafından temizlik, onarım, boya ve badana çalışması yapılacağı belirtildi.

- Çorum

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Kır, proje kapsamında çalışma gerçekleştirilen Mehmetçik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Ağca, il genelindeki 16 okulda faaliyet yapıldığını belirterek, "Denetimli serbestlik faaliyetleri kapsamında gerek özel gerekse kamu kurumlarıyla her türlü iş birliği çerçevesinde kamuya yararlı çalışmalar yürütülüyor. Hükümlülerimizin topluma yeniden ve daha sağlam şekilde uyum sağlayabilmeleri açısından bu tip faaliyetler devam edecek." diye konuştu.

Proje kapsamındaki çalışmalara 25 yükümlünün katıldığı bildirildi.

- Tokat

Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Ülkü İlkokulundaki çalışmaları inceledi, proje hakkında yetkililerle görüştü.

Kentte belirlenen 13 okulda 30 yükümlü tarafından tadilat, temizlik, boya ve badana işleri yapılacağı kaydedildi.

- Çankırı

Çankırı Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilileri, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde çalışma yapan yükümlüleri ziyaret etti.

Aslaner ve beraberindekiler, çalışmaları izleyerek, yükümlülere kolaylıklar diledi.

Kentte belirlenen okullarda 5 yükümlü tarafından tadilat, temizlik ve boya işleri gerçekleştirileceği bildirildi.

- Kastamonu

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun ve İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Kuzeykent İlkokulundaki çalışmaları inceledi.

Başsavcı Uzun, burada yaptığı konuşmada, yükümlülerin topluma kazandırılması konusunda bu tür faaliyetlerin önemli olduğunu belirterek, "Boya, badana ve tadilat işlemlerine ihtiyacı olan okullarımızın, özellikle köy okullarımızın bu faaliyetten olumlu etkilendiği kanaatindeyiz." dedi.

Bahçacıoğlu da protokol çerçevesinde yapılan etkinliğin önemli olduğuna işaret ederek, "Kastamonu'da 4 okulumuzda boya badana işleri, 1 okulumuzda ise hijyen çalışması yapılacak." bilgisini verdi.

- Amasya

Amasya Valisi Osman Varol, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü İlker Kösterelioğlu ve diğer yetkililer, Amasya Anadolu Lisesini ziyaret ederek, buradaki çalışmaları inceleyip, yükümlülerle sohbet etti.

Kentte yarıyıl tatili boyunca belirlenen okulların eksiklikleri, 96 hükümlü tarafından tamamlanacak.

Kentte bugüne kadar Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında 2 bin 800 yükümlünün kamu kurumlarında temizlik, bakım, çevre düzenlemesi, ağaçlandırma çalışmalarına katkı sağladığı kaydedildi.

Bursa, Eskişehir, Çanakkale ve Balıkesir'de denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan yükümlüler, yarıyıl tatilinde okullarda temizlik, tadilat ve boya yapıyor.

Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki iş birliği kapsamında denetimli serbestlik bünyesindeki yükümlüler Bursa merkez Osmangazi ilçesi Selçukgazi Mahallesi'ndeki Selçukgazi İlkokulunda boya ve tadilat çalışması gerçekleştirdi.

Boya ve tadilat ihtiyacı giderilen okula, Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurtları Müdürlüğünce üretilen 45 takım sıra, bir ana sınıfı takımı, üç öğretmen kürsüsü ve üç sınıf dolabı sağlandı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ali Rıza Bir, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Salih Şengöz, Cumhuriyet Savcısı Musa Ayaz, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gökhan Çokgezer, Denetimli Serbestlik Müdürü Serkan Güler, okulu ziyaret ederek çalışmaları inceledi. Başsavcı Kuş ile İl Milli Eğitim Müdürü Dülger, okulun boyama işlemine katıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, yükümlülerin bu tür sosyal faaliyetlerle topluma yararlı işlerde çalıştığını belirterek, "Hem yükümlülerimizin kamuya yararlı işlerde çalışması hem de okullarımızın eksikliklerinin giderilmesi için böyle bir uygulama gerçekleştirdik." ifadesini kullandı.

- Eskişehir

Eskişehir'de denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan 60 yükümlü, kamu hizmeti cezalarının infazı kapsamında yarıyıl tatilinde okullarda tadilat ve boya işlerini yapıyor.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'ın, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki yükümlüleri ziyaret ettiği belirtildi.

Açıklamada, Adalet ve Milli Eğitim bakanlıkları iş birliğinde 2018-2019 eğitim öğretim döneminin yarıyıl tatilinde 60 yükümlünün, yaklaşık 3 bin 700 öğrencinin eğitim gördüğü Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde boya, tadilat ve temizlik işlerini yapacağı duyuruldu.

- Çanakkale

Çanakkale merkeze bağlı Kepez beldesindeki Mehmet Akif Ortaokuluna gelen Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Dönmez, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ve Denetimli Serbestlik İl Müdürü Erkan Çolak, çalışmaları inceleyip yükümlülerle boya yaptı.

Adalet ve Milli Eğitim bakanlıklarının planlama ve koordinasyonuyla "Okullarımız Renkleniyor Projesi" kapsamında yürütülen boya, badana ve onarım çalışmaları yarıyıl tatili boyunca sürecek.

Öte yandan, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce, Çanakkale il merkezi ve 11 ilçede geçen aralık ayında denetimli serbestlik altındaki yükümlüler tarafından 121 kamu kurumunda 8 bin 474 saat ücretsiz kamu hizmeti verildi. Çalışmaların 2 bin 848 saati il merkezi ve ilçelerinde bulunan 28 okulda tamamlandı.

- Balıkesir

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya İlkokulu ve Ortaokulu, denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan yükümlüler tarafından boyanıyor.

İlçe Kaymakamı Günhan Yazar, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Bandırma Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Yazar, yaptığı açıklamada, söz konusu uygulamanın Türkiye'nin her yerinde aynı anda gerçekleştirildiğini vurguladı.

Boya yapılan okulun kazan dairesi olarak kullanılan bir bölümünü spor salonuna dönüştürmeyi planladıklarını anlatan Yazar, "Bu salondan yalnız öğrenciler değil, aileler de yararlanacaktır." dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Yeniçeri ise 14 yükümlünün 20 sınıfın boya, tadilat ve temizlik işlerini yaptığını belirtti.

Yeniçeri, söz konusu projeyle yükümlülerin boş zamanlarını değerlendirmeleri, topluma yararlı olmaları, cezalarını tamamladıklarında ise rehabilite edilerek topluma entegrasyonlarının sağlanması ve hatta meslek sahibi olmalarının amaçlandığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber