Atilla Koç'un yerine Edibe Sözen bakan olacak...

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Temmuz 2007 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın Nimet Çubukçu'yu yerinde tutup Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen'i de Atilla Koç'un yerine Kültür ve Turizm Bakanı yapması bekleniyor.

AKP'de, seçim zaferinin ardından gözler, ikinci Erdoğan kabinesine çevrildi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yeni kabinesinde de en az iki kadın bakana yer vermesine kesin gözle bakılıyor. Erdoğan'ın, Devlet Bakanı Çubukçu'yu yerinde tutarken, Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen'i de Kültür ve Turizm Bakanlığı'na getirebileceği belirtiliyor.

UNAKITAN DENKLEMİ

Erdoğan'ın, başarılı bulduğu Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı yerinde tutması beklenirken, küçük bir olasılıkla Unakıtan'ı danışman olarak iç kabinesine alıp, yerine Mehmet Şimşek'i getirebileceğinden söz ediliyor. Şimşek'in adı, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olması halinde boşalacak Dışişleri'ne kaydırılmasına kesin gözüyle bakılan Ali Babacan'ın "Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı" için de geçiyor.

Ertuğrul Günay'ın adı da bakanlık için geçiyor. Erdoğan'ın Günay'a, Başbakan Yardımcısı ya da Çalışma Bakanı olarak yeni kabinesinde görev verebileceği belirtilen Erdoğan'ın, Günay'a, "danışman" olarak "iç kabinesi" olarak da nitelenen yakın kurmay heyetine alabileceğinden de söz ediliyor. Sanayi Bakanlığı için Zafer Çağlayan, Milli Eğitim için Mehmet Sağlam, Enerji Bakanlığı için de Veysel Eroğlu'nun adları geçerken, Genel Başkan Yardımcısı Mir Mehmet Dengir Fırat ve Grup Başkanvekili Faruk Çelik'in adları da yeni bakanlar arasında geçiyor. Fırat'ın Adalet ya da Tarım, Çelik'in de Orman Bakanlığı'na getirilebileceği öne sürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber