Mersin'deki 'Ali Dibo'nun zanlıları adliyede

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Temmuz 2007 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa ERCAN- Tayfun TUNA/MERSİN, (DHA)

MERSİN'de, ?Ali Dibo' denilen yöntemle hayali şirket kurarak ihalelerde yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında bürokratların da bulunduğu 68 kişiden 13'ü ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, 55'i adliyeye sevk edildi.

Mersin Valiliği'ne 6 ay önce kamu ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı ihbarı üzerine başlatılan operasyonda, Bayındırlık İl Müdürü Zekeriya Evran, Müdür Yardımcıları Erol Perçen ve Zeki Kara, kurumun çeşitli birimlerde görev yapan memurlar Halil Deveden, Özgür Teker, Alp Apaydın, Nihat Öztürk, Melek Özgen, eşi Sadık Özgen, Hüseyin Erkan, Metin Kayaş, Niyazi Keçebaş, Orhan Munip Gençoğlu, İl Genel Meclis Başkanı AKP'li Adem Serin, İl Genel Meclis Üyesi AKP'li Hüseyin Hasırcı, eski üye MHP'li Şuayip Kırmızı'nın da aralarında bulunduğu 68 kişi gözaltına alındı. Zanlıların gösterdikleri yerlerde ve üzerlerinde yapılan aramada 3 ruhsatsız tabanca, 4 şarjör, 203 fişek, 1 sahte nüfus cüzdanı, 4 dizüstü bilgisayar, 2 bilgisayar kasası, ihalelerle ilgili CD'ler, banka alındı makbuzları, plastik kaşeler, ihaleler ile ilgili çok sayıda doküman ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde 3 gün süren sorgunun ardından, zanlılardan 13'ü iddialarla ilgileri olmadığı anlaşılınca serbest bırakıldı. Bürokratlarla, AKP'ye yakınlığı ile tanınan müteahhitlerin de bulunduğu 55 zanlı ise sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi, olayla ilgisi olduğu belirlenen 24 kişi ise aranıyor.

?ALİ DİBO' BENZERİ ÇETE

Hatay'da yerel dille eş, dost şirketi olarak bilinen ?Ali Dibo' benzeri çete kurularak yapıldığı öne sürülen yolsuzluk iddialarının bir benzerinin Mersin'de ortaya çıkartılmasını sağlayan ?Alabora' adı verilen operasyonla ilgili Mersin Emniyet Müdürvekili Süleyman Ekizer açıklama yaptı. Ekizer, 22 ayrı kamu ihalesiyle ilgili bazı müteahhitlerin aralarında anlaşma yaptıklarını, sistemli bir şekilde ihaleleri takip ettiklerini, ihaleleri kimin alacağına karar verdiklerini, ihale sırasında rekabeti engelleyerek kamuyu zarara uğrattıklarını, bu organizasyon dışında kalan müteahhitlerin de Mersin'de ihale almalarını engellediklerinin belirlendiğini söyledi. Zanlıların bu şekilde çete kurarak ihalelerden haksız kazanç elde ettiklerini de kaydeden Ekizer, çeteye bazı memurların da rüşvet karşılığında bilgi sızdırdığının saptandığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber