Danıştay, meslekten çıkarmada, 'şüpheye yer bırakmayacak şekilde ispatlanmalı' dedi

Emniyet Genel Müdürlüğünde göreve alkollü geldiği iddiasıyla meslekten çıkarılan bir polis memurunun açtığı davada, Danıştay 5. Dairesi tanık beyanlarına dayalı tutanağın yeterli olmadığını, disipline konu davranışın şüpheye yer bırakmayacak şekilde ispatlanması gerektiğine karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Şubat 2020 10:03, Son Güncelleme : 02 Şubat 2020 23:51
Danıştay, meslekten çıkarmada, 'şüpheye yer bırakmayacak şekilde ispatlanmalı' dedi

Bir polis memuru 2011 yılında göreve alkollü geldiği iddiasıyla meslekten çıkarılmıştır. Polis memuru savunmasında göreve alkollü gelmediğini, diş ağrısı için ilaç kullandığını belirtmiştir. Ancak olay sonrasında polis memuruna sadece hastanede alkometre ile ölçüm yapılmış ve doktor raporunda da bu alkometre ölçüm cihazındaki çıkan sonuçta belirtildiği şekilde 1,51 promil alkollü olduğu yazılmıştır.

Alkol almadığını ifade eden polis memurunun açtığı davada idare mahkemesi polis memuru aleyhine karar vermiştir.

Ancak dosyayı görüşen Danıştay 5. dairesi önemli bir karar vermiştir. Danıştay, kan testi yapılarak meslekten çıkarma cezasına esas fiili, şüpheye mahal bırakmayacak şekilde ispatlamak mümkünken, yalnızca alkometre cihazıyla ölçüm cihazı tespitiyle yetinilmesini hukuka uygun görmemiştir.

Danıştay, polis memuruna isnat olunan eylemin her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delillerle ortaya konulamaması nedeniyle, idare mahkemesi kararını bozmuştur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber