İşte CEBİT'te üniversite öğrencilerinin ürettikleri cihazlar

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 04 Ekim 2007 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CeBİT'te gençlik aşısı

CeBİT'te 524 yeni ürünün yanı sıra, üniversite öğrencileri de ürettikleri cihazlarla yer aldı. Bahçeşehir Üniversitesi 96 bin kitap kapasiteli Dijital Kitap ile Sakarya Üniversitesi de internetten kontrol edilebilen Bomba İmha robotu ile dikkat çekti.

Yerli ve yabancı toplam 900 firmanın katıldığı ve 524 yeni ürünün sunulduğu CeBIT Bilişim Eurasia'da üniversite öğrencilerinin gerçekleştirdiği elektronik cihazlar dikkat çekti. İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde 7 Ekim akşamına kadar açık olacak fuarda, Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri ürettikleri Walk Book (dijital kitap) adlı cihazlarını tanıttı.

200 DOLARA SATILIYOR

Walk Book, 1 GB'lik SD hafıza kartı ile 96 bin kitap ve 250 mp3 alabiliyor. Walk Book da, hesap makinesi, saat, takvim, digital not defteri de bulunuyor. Müzik dinlerken kitapta okunabilen cihaz 200 ile 250 dolar arasında satılıyor. Şu ana kadar üretikleri 250 adet cihazdan ellerinde sadece 4 adet kaldığını söyleyen Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Fatih Tatoğlu, yazılımını yaptıkları ürünün, kesintisiz 4 saat müzik dinlenebildiğini kaydetti. Tatoğlu, 96 bin kitap kapasitesi ile dijital kütüphanede denilebilecek ürünün, yeni versiyonunun hafızasının 4 GB'a kadar yükseltildiğini ve yıl sonunda piyasaya çıkaracaklarını belirtti.

BOMBA İMHA ROBOTU

Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü de fuarda uzaktan kumandalı bomba imha robotlarını tanıttı. Uzaktan kumandanın yanı sıra cihazın internet üzerinden de kontrol edilebildiğini söyleyen Sakarya Üniversitesi Araştırma Görevlisi Cemil Karacadağ, cihaz ile bombanın bir yerden bir yere taşınabileceğini kaydetti. Bomba imha robotunu ilk kez fuarda görücüye çıkardıklarını ifade eden Karacadağ, Sakarya Üniversitesi Makine Müh en - disliği öğrencilerinin daha öncede, Hidrojen enerjisi ile çalışan araba, güneş enerjisi ile çalışan tekne ve yine güneş enerjisi ile çalışan arabayı yaptıklarını belirtti.

Özlem KAMER- Gökhan KARA / İSTANBUL


İTÜ'lü Murat'ın casus uçakları

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi araştırma görevlisi Murat Bronz'un ve tasarımı kendine ait insansız casus uçağı "Fırtına-1" Fransa dereceye girdi.

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi araştırma görevlisi, 26 yaşındaki Murat Bronz, 50 cm boyunda, 300 gr ağırlığında 40 dakika havada uçabilen ve GPS modemi sayesinde kesintisiz görüntü sağlayan, üretimi ve tasarımı kendine ait insansız casus uçağı "Fırtına-1" ile Fransa'nın Touluse Kenti'nde 17-22 Eylül arasında yapılan yarışmada beşinci oldu. Bronz'un 30 cm'lik "Yarasa" adlı uçağı ise testleri yapılmadığı için yarışamadı. 10 kilometre uzağa gidebilen Fırtına-1, elektrik motoru ve elektrik pille çalışıyor. Bronz'un tez danışmanlığını İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fevzi Ünal yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber