Sıcaklık, Kuzey İç ve batı kesimlerde 6 ila 12 derece azalacak
08 Nisan 2021 06:30 | |||||
+Aa-
![]() |

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Adana, Osmaniye, Kırşehir ve Yozgat çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Yozgat ve Kırşehir çevreleri ile Trakya'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde sabah saatlerinde toz taşınımı beklenmektedir.
HAVA SICAKLIĞI: Kuzey İç ve batı kesimlerde 6 ila 12 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden, Marmara ile zamanla batı kesimlerde kuzey yönlerden, hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
UYARILAR
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
TOZ TAŞINIMI UYARISI: Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde sabah saatlerinde toz taşınımı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.
YORUMLAR | Tüm Yorumlar Popüler Yorumlar |
Bu habere henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin. |

![]() |
Balıkesir'de 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi 22 Nisan 2021 00:30 | ![]() |
Hobisini işe çevirdi 250 TL'ye satıyor! 21 Nisan 2021 23:47 |
![]() |
Prof. Asilhan: İstanbul'un meteorolojik özellikleri değişecek 21 Nisan 2021 23:30 | ![]() |
Dr. Lütfi Çamlı: Aşı, tercih değil toplumsal sorumluluktur 21 Nisan 2021 21:18 |
![]() |
Gazeteci- senarist Tülay Bilginer hayatını kaybetti 21 Nisan 2021 21:17 | ![]() |
Türk yolcunun çorabından çıktı, Alman polisi el koydu 21 Nisan 2021 20:48 |
![]() |
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın acı günü 21 Nisan 2021 19:25 | ![]() |
Elektrik şirketlerine 3 milyar TL pandemi yardımı: Bedel faturalara yansıyacak 21 Nisan 2021 18:53 |
![]() |
Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Çocuklar da aşı olacak mı? 21 Nisan 2021 18:03 | ![]() |
Prof. Ceyhan: Önlemler alınmasaydı vakalar daha hızlı artacaktı 21 Nisan 2021 17:12 |