2008 Yılı Yurtdışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme Ve Yerleştirme

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ağustos 2008 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurtdışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme Duyurusu (2008 YLSY) Araştırmacıların Dikkatine.

Araştırma yapmak amacıyla Yurtdışına gidecek olanların Tübitak'ın aşağıda belirtilen portalını incelemelerinde fayda bulunmaktadır.

Araştırmaların Dolaşımı Avrupa Portalı.

http://eracareers.tubitak.gov.tr

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

1-TEHİR :(Master ve doktora öğrenimi için)

Askerlik tehiri, master veya doktora öğrenimi yapanlar için en fazla 33 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar yapılır. Askerlik erteleme süresinin bitiminden iki ay önce, (bu tarihe kadar öğrenim tamamlanmıyorsa) durumu açıklayan dilekçe ve derecenin tahmini olarak ne zaman alınacağını (gün-ay-yıl olarak) gösteren üniversite yazısının aslı ile Ataşelik/Müşavirlik/Başkonsolosluğa başvurularak askerlik ertelenmesi istenir.

Askerliğin ertelenmesi ile ilgili Ataşelik/Müşavirlik/Başkonsolosluk yazısı geldiğinde, ?TEBELLÜĞ BELGESİ? doldurularak ve imzalanarak Ataşelik/Müşavirlik/Başkonsolosluğa gönderilir.

2-BAKAYA:

Sevk tehirini zamanında yaptırmadıkları için bakaya duruma düşerek Askeri Mahkemeye verilen öğrenciler, bağlı bulundukları Ataşelik/Müşavirlik/Başkonsolosluk aracılığı ile savunmalarını verebilirler. Bu öğrencilerin Beraat veya Kovuşturmaya Yer Olmadığı Kararını aldıktan sonra yeniden sevk tehirlerini yaptırabilmeleri için kararla birlikte yukarıda belirtilen okul yazısı ve dilekçeleri ile Ataşelik/Müşavirlik/Başkonsolosluğa başvurmaları gerekmektedir.

3-PASAPORT SÜRE UZATIMI:

a) Pasaport süre uzatım belgesi almak için;

Süre uzatım dilekçesi,

Official transkript,

Adresli/pullu zarf

ile Ataşelik/Müşavirlik/Başkonsolosluğa başvurulmalıdır.

b) Pasaport süre uzatım belgesi alındıktan sonra, bu belge ile birlikte pasaport ve ?registered? veya ?certified? olarak hazırlanmış pullu/adresli zarfın bağlı bulunulan Başkonsolosluğa gönderilmesi gerekmektedir. (Pasaportunuzu hiçbir şekilde Ataşelik/Müşavirlik/Başkonsolosluğa göndermeyiniz!)

4-İZİN:

a)Her şekilde öğrenim yerinden ayrılmayı gerektiren hallerde Ataşelik/Müşavirlik/Başkonsolosluk haberdar edilmelidir. Dilekçede ayrılış-dönüş tarihleri (gün/ay/yıl olarak) ve geçici adresleri de belirtilmelidir.

b)Türkiye'de iki aydan fazla kalınması halinde, ilk iki ayın dışındaki aylıklar yurtiçi bareminden ödenir.

5-ÖDEMELER:

A)

Üniversiteden asistanlık ücreti alan, üniversite veya başka bir kurumun projesinde çalışarak gelir sağlayan öğrencilerin bu durumu DERHAL Ataşelik/Müşavirlik/Başkonsolosluğa bildirmeleri gerekir.

Gelir sağlayan öğrencilerin, sağladıkları gelir ile bursları arasındaki fark, kendilerine kısmi burs olarak ödenir.

Geliri burslarının üzerinde olan öğrencilerin bursları geçici olarak dondurulur ve öğrenimlerine resmî-burssuz statüde devam etmelerine izin verilir.

Resmi-burslu statüye geri dönmek isteyen öğrenciler, bu işlem için gerekli başvuruyu normal resmi-burslu öğrencilik süresi içinde yaptıkları takdirde bursları yeniden bağlanır. Asistanlık alan öğrenciler, Devletin, okula gereksiz olarak 'tuition' ödememesi için bunu mutlaka bildirmek zorundadır. Bu durumu bildirmeyen öğrencilerin, başkaca bir işleme gerek kalmadan öğrencilikle ilişikleri kesilir.

B) ?Öğrenim planı? taslaklarının, açıklamalarda belirtilen şekilde düzenlenerek en geç üç ay içinde Ataşelik/Müşavirlik/Başkonsolosluğa gönderilmesi zorunludur. Öğrenim planı zamanında Ataşelik/Müşavirlik/Başkonsolosluğa ulaştırılmadığı takdirde ödenekler plan gelene kadar bekletilir.

C) Master'dan doktora öğrenimine geçen öğrenciler, aylıklarının yeniden tahakkuk ettirilebilmesi için, öğrenimlerine başladıkları tarihi (gün-ay-yıl olarak) gösteren ?registrar? ofis veya ?graduate school?dan alacakları yazının aslını en kısa zamanda Ataşelik/Müşavirlik/Başkonsolosluğa göndermek zorundadırlar.

6-SENETLERİN DÜZENLENMESİ:

Senetler, yurtdışında düzenlemek isteniyorsa; ?yüklenme senetleri? bağlı bulunulan Başkonsolosluk aracılığı ile düzenlenebilir. Yüklenme senedi düzenlendikten sonra ?kefalet senetlerinin? MUTLAKA Türkiye`de düzenlenmesi gerekmektedir. Düzenlenen yüklenme senetleri Türkiye'ye (aileye) gönderilerek kefalet senetleri düzenlettirilir. Bu konudaki ayrıntılı bilgi bağlı bulunulan Başkonsolosluktan alınabilir.

7-MASTERDAN DOKTORAYA GEÇİŞ İŞLEMLERİ:

Master öğrenimi öğrenim planında belirtilen sürede tamamlandıysa;

*Mezuniyetle ilgili bütün şartların ne zaman tamamlandığını (gün-ay-yıl olarak); hangi üniversitede, burslu-burssuz veya kısmî burslu olarak öğrenimine devam etmek istendiğini açıklayan dilekçe; (üniversiteden burs alınması durumunda, hangi tarihler arasında ve ne kadar ücret alınacağını gösteren üniversite yazısının gönderilmesi gerekmektedir.)

*Master öğreniminin ne zaman tamamladığını (gün-ay-yıl olarak) gösteren registrar ofis veya graduate school`dan alınacak yazının aslı (veya diplomanın bir örneği);

*Doktora kabul belgesinin bir örneği ile Ataşelik/Müşavirlik/Başkonsolosluğa bildirilir.

Bakanlığımızdan onay geldikten sonra,

Düzenlenmesi gereken senetleri en kısa sürede düzenlenerek Bakanlığımıza ulaştırılmalıdır.

Registrar ofisden alınacak, öğrenime ne zaman başlandığına dair ( gün-ay-yıl olarak) üniversite yazısı Ataşelik/Müşavirlik/Başkonsolosluğa gönderilmelidir.

Öğrenim plan taslaklarının, öğrenime başladıktan sonra, en geç 3 ay içerisinde düzenlenerek Ataşelik/Müşavirlik/Başkonsolosluğa gönderilmesi zorunludur.

(NOT: Düzenlenmesi zorunlu olan senetler ile üniversite kayıt belgelerini Bakanlığa ulaştırmayanların ödemeleri yapılmaz.)

8-SÜRE UZATIMLARI:

Doktora öğrenimini öğrenim planında belirtilen sürede tamamlayacaklar bu tarihten iki ay önce, öğrenimin hangi aşamasında olduğunu, tez konusunu, yaptığı çalışmaları, derecesini ne zaman alabileceğini, süre uzatım talebini (burslu-burssuz) belirten ayrıntılı dilekçelerini; üniversitesinin başlıklı kağıdına yazılmış kapsamlı danışman yazısını; uzatım istediği döneme ilişkin kayıt belgesini; official? transkriptini, üniversiteden asistanlık karşılığında herhangi bir ücret alınıyorsa, bunu açıklayan üniversite yazısını Ataşelik/Müşavirlik/Başkonsolosluğa göndermeleri gerekmektedir.

Gönderilen bilgi ve belgelere göre, Bakanlığımızca 6 (en fazla) aylık sürelerle uzatım verilebilmektedir. Derecelerini uzatılan 6 aylık sürede alamayanlar ikinci bir uzatım için, yukarıda istenen bilgi ve belgelerle (yeni tarihli) Ataşelik/Müşavirlik/Başkonsolosluğa tekrar başvurmaları gerekmektedir.

9-KESİN DÖNÜŞ:

Master öğrenimlerini planlarında belirtilen süre zarfında tamamlayan öğrenciler, bir üst öğrenime devam etmek istemiyorlarsa;

Ataşelik/Müşavirlik/Başkonsolosluğa bir dilekçe ve derecelerini ne zaman aldıklarını gösteren üniversite yazısı ile başvurarak gerekli işlemleri tamamlamalı ve yurda dönerek iki ay içinde, Bakanlığımızdan görev istemelidirler.

ÖNEMLİ NOT:

1416 sayılı Kanun'un 17. maddesi ile yüklenme senedindeki ilgili hükme göre, derecenin alındığı tarihten itibaren en geç 2 ay içerisinde Bakanlığımızdan (kurum öğrencisi ise, bağlı bulunduğu kurumdan) görev istenilmesi gerekmektedir.

Mezuniyet tarihi, diplomada belirtilen tarih değil, mezuniyetle ilgili bütün şartların yerine getirildiği tarihtir. O nedenle, Bakanlığımızdan görev talebinde bulunmak için diploma almayı ya da öğrenim süresinin sona eriş tarihi beklenmemelidir.


Yurt Dışında Resmî Burslu Statüde Öğrenim Gören Öğrencilerle İlgili Önemli Açıklamalar

Yurt Dışında Öğrenim Görecek Özel Öğrencilerle İlgili El Kitapçığı

Pasaport Alacak Öğrencilerin Dikkatine

Resmi Burslu Öğrencilerin Dikkatine

Amerika Birleşik Devletlerinden Göçmen Olmayan  Vize Talepleri İçin Başvuruların ON-LINE Yapılması

Tazminatlı Durumda Olan Resmi Burslu Öğrencilerin Dikkatine


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber