Hastanedeki 11 bebek mamadan ölmüş

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Kasım 2008 11:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

EGE Bölgesi'nin en büyük hastanelerinden olan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Kliniği'nde bir gecede 13 bebeğin hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Adli Tıp Kurumu araştırmasını tamamladı. 11 bebeğin mamadan bulaşan ``entero bakteriyel kloseye''den, ikisinin ise doğal nedenle öldüğünü belirledi.

İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi'nde 20-21 Eylül gecesi 11 saat içinde tamamına yakını premetüre 13 bebeğin yaşamını yitirmesi Türkiye´nin gündemine oturmuştu. Kamuoyunda büyük tedirginlik yaratan olayın patlak vermesi üzerine bebeklerin öldüğü Yeni Doğan Ünitesi karantinaya alınmıştı. İzmir Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, bebek ölümlerinin nedenini saptamak için Yeni Doğan Ünitesi ve hastaneden örnekler alınarak laboratuvarda inceleme başlatırken, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da olayı soruşturma konusu yaptı. Ölümlerle ilgili İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan rapor hazırlaması istendi ve ayrıca Sağlık Bakanlığı'ndan gelen bilimsel heyet ve müfettişler de ayrı bir inceleme inceleme başlattı.

İzmir Adli Tıp Kurumu Başkanlığı, bebekler üzerinde yaptığı otopsi ve bakteriyel incelemeyi sonuçlandırdı. Yazımı tamamlanan rapora göre, 11 bebeğin ölüm nedeni bağırsaklarında rastlanılan bakterinin neden olduğu kesinmeşti. ``entero bakteriyel klose'' ölen 11 bebekte tespit edilirken iki bebek için ise ``normal ölüm'' raporu düzenlendi. Uzmanlar, hazırladıkları raporu İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve Sağlık Baknlığı'nın Bilimsel İnceleme Kurulu´na gönderdi. Raporda, yetişkin bir insanda olabildiği gibi bebeklerde de bağırsaklara yerleşen bu bakterinin, bebeklerin hayatlarını kaybetmesine neden olduğu belirtildi. Adli Tıp Uzmanları, bağırsaklara yerleşen bakterinin, bu serviste çocukların beslenmesi için kullanılan mamadan girmiş olabileceğini belirtti. Uzmanlar, fabrikasında tamamen steril ortamda 1 litre olarak hazırlanan bu mamaların hastanede, bebeklere günlük verilecek 200 gramlık hale getirilmesi sırasında veya bölünmüş mamanın konulduğu şişeden bakterinin bulaşmasının neden olduğunu söylediler. Yazımı tamamlanan raporda, bebek ölümleriyle ilgili olarak hastanenin kusurlu olduğu belirtildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve Sağlık Bakanlığı Kurulu, rapora göre soruşturmayı şekillendirip, tamamlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber