Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Temmuz 2010 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Düzce ve Zonguldak çevreleri ile Antalya'nın kuzey ve batı ilçelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, İstanbul'un Çatalca, Kırklareli'nin Demirköy ve Vize ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve doğu bölgelerimizde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege ve Akdeniz'de batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların İstanbul'un Çatalca, Kırklareli'nin Demirköy ve Vize ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (su baskını, yıldırım, dolu vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Yalova ve Bilecik) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların İstanbul'un Çatalca, Kırklareli'nin Demirköy ve Vize ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı, iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinde İç Ege (Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli), Aydın'nın doğu ilçeleri (Nazilli, Kuyucak, Karacasu, Bozdoğan) ve Muğla'nın kuzey ilçeleri (Yatağan, Kavaklıdere) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, Göller Yöresi ile Antalya'nın kuzey ve batı ilçeleri (Korkuteli, Elmalı, Aksu, İbradı, Akseki) öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, Eskişehir, Konya ve Kırıkkale çevreleri öğle saatlerinde, Ankara ve Çankırı çevreleri öğle ve akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde Bolu, Karabük, Kastamonu ve Düzce çevreleri, öğle ve gece saatlerinde Zonguldak çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri aralıklı, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri öğle saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, kuzeyi parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, batısı parçalı bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...









Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber