İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Meclis 2-B için yeniden toplanırsa YÖK değişikliği de gündeme gelecek

Haber Giriş : 18 Ağustos 2003 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis 2-B için yeniden toplanırsa YÖK değişikliği de gündeme gelecek

Meclis'in iade edilen 2-B başta olmak üzere bazı yasaları yeniden çıkartmak için 26 Ağustos veya 2 Eylül tarihlerinden birinde toplanması halinde, yeni YÖK Kanunu da gündeme getirilecek.

Hükümet, Sezer tarafından veto edilen 2-B'ler başta olmak üzere bazı yasaları yeniden çıkartmak için Meclis'i 26 Ağustos veya 2 Eylül'de olağanüstü toplama hazırlıkları yapıyor. Meclis'in olağanüstü toplanması halinde yeni YÖK Kanunu da yasalaştırılacak.

Bakanlar Kurulu'nun Sakarya'da bugün yapılacak toplantısında Meclis'in olağanüstü toplanması konusundaki kesin karar verilecek. AK Parti Grup Başkanvekilleri, Başbakan Tayyip Erdoğan'a Meclis'in 26 Ağustos veya 2 Eylül Salı günü olağanüstü olarak toplanması ve veto edilen Anayasa değişikliği ve yasaların yeniden çıkartılması önerisini götürdü. Önerinin kabul edilmesi halinde Meclis olağanüstü toplantıya çağırılabilecek. Meclis'in toplanması ile ilgili AK Parti milletvekillerinden daha önce imza toplanmıştı.

Yeni YÖK gündeme gelebilir

Meclis'in belirtilen tarihlerin birinde olağanüstü toplanması halinde sürpriz bir şekilde yeni YÖK Kanunu'nun da gündeme getirilebileceği öğrenildi. Hükümet, 1 Ekim'de üniversetelerdeki yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan önce yeni YÖK Kanunu'nu yasalaştırmayı amaçlıyor. Kanunun komisyon ve Genel Kurul'daki görüşmelerinin iki gün içinde tamamlanabileceğine dikkat çekiliyor.

Gündemde tezkere yok

Meclis'in olağanüstü toplanması halinde ABD'nin talebi doğrultusunda Irak'a asker gönderilmesine ilişkin tezkereinin gündeme gelmeyeceği belirtiliyor. Ancak, 20 Mart'ta çıkartılan ve ABD'ye hava sahasının açılması ile Türk askerinin Kuzey Irak'ta bulunmasını öngören tezkererinin süresinin ise 6 ay daha uzatılmasını öngören tezkerenin gündeme gelmesi bekleniyor.

110 imza önceden alınmıştı

Meclis'in olağanüstü toplantıya çağrılması için 110 milletvekilinin imzası yeterli oluyor. Anayasa'nın 93. maddesindeki düzenleme şöyle: "TBMM, her yıl Ekim ayının ilk günü kendiliğinden toplanır. Meclis, bir yasama yılında en çok üç ay tatil yapabilir; ara verme veya tatil sırasında, doğrudan doğruya veya Bakanlar Kurulu'nun istemi üzerine, Cumhurbaşkanı'nca toplantıya çağrılır. Meclis Başkanı da doğrudan doğruya veya üyelerin beşte birinin yazılı istemi üzerine, Meclisi toplantıya çağırır. Ara verme veya tatil sırasında toplanan TBMM'de, öncelikle bu toplantıyı gerektiren konu görüşülmeden ara verme veya tatile devam edilemez."
Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber