Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ekim 2011 22:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

27 Ekim 2011 PERŞEMBEResmî GazeteSayı : 28097 (Mükerrer)

GENELGE

Başbakanlıktan:

Konu : Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı ile

Mücadele Eylem Planı (2011-2013)

GENELGE

2011/18

Tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığı, kamu düzenini doğrudan etkilediği gibi vergi gelirlerinde de önemli miktarda kayba sebep olmaktadır. Kaçakçılık yoluyla organize suç ve terör örgütlerine finansman sağlanmakta, kaçak yollarla denetimsiz olarak yurda sokulan tütün ve tütün mamulleri toplum sağlığını tehdit etmekte, sektörde haksız rekabete yol açmaktadır. Kaçakçılığın önlenmesi, ortaya çıkan etkilerinin bertaraf edilerek toplum düzeninin korunması ve ekonominin sağlıklı bir yapıya kavuşturulması için tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığı ile etkin bir şekilde mücadele edilmesi gerekmektedir.

Tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığı ile mücadelede başarı kazanılması, kurumlar arası işbirliğinin yanı sıra başta kamuoyu olmak üzere tüm tarafların desteğinin alınmasını gerektirmektedir.

Bu kapsamda, Gelir İdaresi Başkanlığı ve ilgili kamu kurum ve kuruluşların katılımıyla; geniş kapsamlı bir mücadele stratejisi belirlenerek, tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığını önlemeye yönelik mevzuat ve uygulama sorunları ile çözüm önerilerini de içeren ve anılan Başkanlığın ?http://www.gib.gov.tr? resmi internet adresinde yayımlanan ?Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı (2011-2013)? hazırlanmıştır.

Gelir İdaresi Başkanlığının sorumlu kuruluş olarak belirlendiği Eylem Planı; Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı), Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu ile koordinasyon içerisinde yürütülecek, gerek duyulan hallerde diğer kurum ve kuruluşlar ile de işbirliği yapılacaktır.

Eylem Planı uygulama sürecinin izlenmesi Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, operasyonel koordinasyon ise İçişleri Bakanlığı tarafından yerine getirilecektir. Ayrıca, her bir eylem için belirlenen koordinatör kuruluş söz konusu eylemleri izleyecek ve koordinatör olarak tayin edildiği eylem ya da eylemlere yönelik olarak gerçekleştirilen çalışmaları Gelir İdaresi Başkanlığına üçer aylık dönemler halinde raporlayacaktır. Konuya ilişkin olarak düzenli toplantılar yapılmak suretiyle de eylem gerçekleşmeleri değerlendirilecektir.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Recep Tayyip ERDOĞAN

Başbakan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber