Dezavantajlı gruplar meslek sahibi olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2011 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İş Kurumu, TESK ve MEKSA Vakfı işbirliğinde imzalanan ''Yerelden Genele Dezavantajlı Gruplar İçin Mesleki Eğitim'' protokolü ile dezavantajlı grupların mesleki eğitimler yolu ile meslek sahibi olmaları amaçlanıyor.Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TESK Genel Merkezi'nde yapılan imza töreninde yaptığı konuşmada, imzalanan protokol kapsamında 25 bin kişinin 3 yıl içinde eğitileceğini belirtti.

Protokolün bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu vurgulayan Palandöken, eğitim alacaklara günlük 15 lira ödeneceğini ifade etti.

Palandöken, eğitime katılacakların ''Ben artık toplumda yararlı işler yapacağım'' diyerek, özgüven kazanacaklarını söyledi.

-''Dezavantajlı gruplara yönelik faaliyetlere de imza attık''-

Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Vekili Kazım Yiğit, işsizliği azaltmaya yönelik rutin faaliyetlerinin yanı sıra dezavantajlı gruplara yönelik faaliyetlere de imza attıklarını belirterek, ''Kurumumuz 30 Aralık itibari ile 12 bin 230 kurs düzenledi, 282 bin 995 kişi kurslarımıza katıldı'' diye konuştu.

Yiğit, istihdamı en güç olan gruplara yönelik hizmet ve projeler arttıkça bu grupta yer alanların istihdam edilebilirliklerinin artacağını ve istihdamda önemli yol katedileceğini belirtti.

Yiğit, protokol ile engelliler, uzun süreli işsizler, risk altındaki çocuklar, hükümlüler, eski hükümlüler, göçten etkilenenler ve kadınların ihtiyaç ve yeteneklerine uygun mesleklerde bilgi ve beceri kazanmalarının amaçlandığını ifade etti.

-''İşsiz 15-55 yaş arası dezavantajlı gruplar hedef kitlesi''

MEKSA Vakfı Projeler ve Dış İlişkiler Sorumlusu Çolpan Erdem ise protokol ile dezavantajlı grupların (engelliler, işsizler, risk altındaki çocuklar, hükümlüler, eski hükümlüler, göçten etkilenenler, çocuk, kadın) mesleki eğitimler yolu ile meslek sahibi olmalarını ve topluma sağlıklı, iyi eğitimli bireyler olarak kazandırılmasının amaçlandığını vurguladı.

Erdem, mesleki eğitimlerin MEKSA Vakfının eğitim merkezlerinin bulunduğu Ankara, Adana, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, Şanlıurfa, Osmaniye, Antalya başta olmak üzere Türkiye genelinde yapılacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Vekili Kazım Yiğit, MEKSA Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Sencer İmer, ''Yerelden Genele Dezavantajlı Gruplar İçin Mesleki Eğitim'' protokolünü imzaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber