Velilerin ilkokul eylemi

Adana'da, 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde ortaokul olarak hizmet vereceği bildirilen Sadıka Sabancı İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencilerin velileri, uygulamaya tepki göstererek okul önünde eylem yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-öğretimde 4+4+4 sistemine geçilmesiyle birlikte ilköğretimin sona ermesi ve yeniden ilkokul ve ortaokul döneminin başlamasıyla uzun süredir aynı okulda okuyan öğrenciler 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde başka okullarda eğitim görecek. Adana'da bu nedenle Sadıka Sabancı İlköğretim Okulu'nun önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde ortaokul olarak kullanılmasına karar verildi. Bu nedenle okulun ilköğretim bölümünde okuyan öğrenciler okula yakın başka okullara nakledilecek. Bu duruma karşı çıkan

veliler, dün okul dağılımı sırasında okul bahçesinin önünde eylem yaptı. Okulun ortaokul olmasına tepki gösteren veliler, "Bu okul ilkokul olarak kalmalı. Bizim çocuklarımızı gönderdikleri okulun fiziki şartları çocuklarımıza uygun değil. Gidecekleri okul 4 katlı, çocuklar teneffüse bile çıkamaz. Çünkü onlar aşağıya inene kadar süre biter. Üstelik bizim maddi durumumuz iyi değil çocuklara servis ücreti ödeyemeyiz. Bazı ailelerin iki çocuğu ayrı okullara veriliyor iki servis parası vermek zorunda kalacak.

Biz bu okulun taşınmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Veliler okula gelen diğer velileri de bilinçlendirmek için onlara el ilanı dağıtarak pazartesi günü saat 13: 00'da okulda yapılacak toplantıya çağırdı. Veliler okulun ortaokula dönüştürülmemesi içinde imza kampanyası başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber